Liisukka kysyi tuol aiemmin teekkönä kotikaljaa, mikä ero sit on kotikaljalla ja oluella?
saapi laittaa myös omiks hyviksi/maukkaiksi todettuja kotikaljaohjeita mukaan, en paa pahaksei, jos vaik kesällä innostuis tekemään tuot...
Avainsanat: kotikalja kalja olut ero
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Kalja eli kotikalja on Suomessa alle 3 prosenttia alkoholia sisältävä, tavallisesti makeahko ja tumma pöytäolut, jota käytetään yleensä ruokajuomana. Mietoutensa takia sitä ei, muista oluista poiketen, lasketa varsinaiseksi alkoholijuomaksi.
Olutta valmistetaan, pannaan, viljakasveista ja käytetään hiivalla alkoholipitoiseksi. (Suomessa 0-8 %)
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
eihän kotikaljassa oo alkoholia.. ei ainakaan koulun kotikaljassa
Ilmoita asiaton vastaus
nin minäkin ajattelin, että oluses ois promillei ja kotikaljas ei taas ois..mut jospa joku fiksu tietäs tämänkin varmaksi..
Ilmoita asiaton vastaus
Eiköhän ero ole cibyn mainitsemassa alkoholipitoisuuksien erossa. Kotikaljassa ei alkoholia, oluessa on alkoholia. Sahti on tietysti oma lukunsa.
Ilmoita asiaton vastaus
Olut on olutta ja siinä on prosetteja,kotikaljassa taas ei niitä ole,en muuta eroa tiedä.
Ilmoita asiaton vastaus
Kotikalja on alkoholitonta. Oluessa on prosentteja.
Ilmoita asiaton vastaus
Joskus olen tehnyt kotikaljaa, siitä on vuosia. Oluessa on prosentteja kotikaljassa ei.
Tein kaljan pakkauksen ohjeen mukaan. Lisäksi voi panna humalaa, jos tykkää sen mausta.
Ilmoita asiaton vastaus
Puolisoni oli tehnyt kotikaljaa ja siihen oli laitettu hiivaa. Kalja rupesi käymään lämpöisessä ja korkki paukahti auki vauhdilla.
Tämä kotikaljan nimellä valistettu juoma sisälsi varmaan alkoholia. Ei kai se muuten olisi lähtenyt kävelemään ulos pullosta.
Ilmoita asiaton vastaus
Kotikalja tehdään maltaista,ohjeita keitto kirjassa,sekä mallas pussin kyljessä,sitä käytetäään hiivalla,noin vuorokausi.Kaupoista voi myös ostaa olut uutepakkauksia,nissä teko ohjeet mukana ,sitä käytetään noin viikko käymisastiassa vesilukon kanssa,senjälkeen se pullotetaan ,pidetään pulloja viikko huoneen lämmössä,sitten viileään paikkaan,noin 4c lämpöön,pariksi viikoksi sitten valmista, ohjeen mukaan tehtynä alkoholia noin 4% kotikaljassa alkoholia noin 1%.
Ilmoita asiaton vastaus
Äikän ope aikoinaan sanoi että kotikalja on ainoastaan kaljaa kaikki muu on olutta esim. Koff, Karhu, Karjala jne = olutta.. - - - Niinkusti se samainen opettaja sanoi että kaikkea muuta pannaan ja ruokaa vaan laitetaan ja taas poikettiin kysymyksestä heh.. ;D
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.