llauraa-: Omat matkat

llauraa-

nainen
Helsinki
Liittynyt: 17. kesäkuuta, 2008

Tulevat matkat

llauraa- ei ole lisännyt yhtään tulevaa matkaa.

Menneet matkat

  • Kemer
    Lähtö: Lokakuu 10, 2009
    Paluu: Lokakuu 17, 2009
    Istanbul ei oikein sytyttänyt, mutta ainahan pitää antaa toinen tilaisuus. Lokakuussa edessä on siis viikko toisenlaista Turkkia - odotan jännityksellä onnistuuko Kemer hurmaamaan meidät. --- Voi Kemer, Kemer, Kemer... Viikko turistikylässä riitti meille, kaikki tuli nähtyä. Mutta ikävä jäi lämpöä ja uusia ystäviä :( Taivaallisen ihana loma, mutta ensi kerralla voisi kokeilla vaikka Kusadasia tai Antalyaa.
  • Istanbul
    Lähtö: Toukokuu 31, 2009
    Paluu: Kesäkuu 04, 2009
    Isipapan 50v synttärit toivat mukanaan mukavan yllätyksen: lentoliput maailmalle. Onnistuin sitten soluttautumaan mukaan ja melko vaivattomasti sain suostuteltua perheenjäsenet Istanbuliin, tuohon arabimaat ja länsimaat yhdistävään metropoliin, jossa shoppailijan tiet ovat lukemattomat ja alkukesän kuuma aurinko saa rusketuksen kohoamaan pintaan. --- Nyt tuli todistettua, että neljä päivää on aivan liian lyhyt aika Istanbulissa! Koko ajan juostiin tukka putkella ympäri kaupunkia ja silti jäi tunne, että kaikki jäi näkemättä. Joskus pitää kyllä tulla uudestaan paremmalla ajalla.
  • Marrakech
    Lähtö: Helmikuu 17, 2009
    Paluu: Helmikuu 24, 2009
    Kuukausien mittainen suostutteluprosessini tuotti viimein tulosta - tosin Mauritiuksen sijaan joudun tyytymään Marokkoon. Mutta aurinko ja eksoottiset kokemukset ne sielläkin odottavat! Huippua!! - Reissu onnistui kaikin puolin mainiosti, ja viikko oli juuri sopiva aika Marrakechin perinpohjaiseen tutkimiseen. Kerrankin jäi tunne, ettei mitään jäänyt näkemättä. Jemaa el Fnaa-tori oli ehdottomasti vaikuttavin kokemus. Helmikuussakin lämpöä oli mukavat 25'c, ja kovasti olisi tehnyt mieli uimaan. Valitettavasti kysymykseen "eikö tuota uima-allasta nyt mitenkään voisi ottaa käyttöön" sai toppatakkeihin verhoutuneilta marokkolaisilta vastaukseksi vain järkyttyneen mulkaisun.
  • Sousse
    Lähtö: Lokakuu 10, 2008
    Paluu: Lokakuu 17, 2008
    Ehdin jo pelätä, että kaikki syysloman kohteet on täynnä, mutta Detur-matkatoimisto pelasti! Täältä tullaan kamelit ja hiekkarannat! -- No nyt on sitten Tunisiassa käyty ja täytyy kyllä sanoa, että Sousse ylitti odotukset huimasti! Kaunis sää, upeita valokuvauskohteita ja ihania ihmisiä! Port el Kantaouin satamaa jäi erityisen ikävä, ehkä palaan vielä joskus takaisin?
  • Arabiemiraatit
    Lähtö: Maaliskuu 14, 2008
    Paluu: Maaliskuu 21, 2008
    Arabiemiraatit kohteena ensialkuun epäilytti: isäni kauhisteli tyypillisenä suomalaismiehenä alkoholin huonoa saatavuutta muissa kuin hotelleissa. Perheen naispuolisia henkilöitä taas epäilytti islamin kulttuuri; voiko missään liikkua ilman miestä ja pitääkö kuumallakin säällä verhoutua olkapäät ja polvet ja tiesmitkä kyynärpäätkin peittäviin vaatteisiin? Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi. Fujairahin emiraatista ei löydy paljon sanottavaa. Karut maisemat eikä nähtävyyksiä mailla halmeilla - Fujairahin kaupunkikaan ei paria tuntia kauempaa jaksanut kiehtoa. Silti pidän viittä Fujairahissa viettämäämme päivää elämäni ihanimpina, ja miksi? Koska osasimme valita täydellisen hotellin! Le Meridien Al Aqah oli jokseenkin kallis jo halvimmillaan, mutta maksettuamme vähän lisää meille aukesivat ovet ylimpien kerrosten Royal Suiteihin. Rakastuimme heti! Jos Thaimaa on hymyjen maa, tämä hotelli on korvasta korvaan ulottuvan virnistyksen tyyssija! Niin ystävällistä henkilökuntaa en ole ennen nähnyt: kymmentuntista päivää puurtavat baarimikot jaksoivat hymyillä ja viihdyttää asiakkaita yömyöhään ja ja ja.. jos haluat kuulla lisää, lue arvioni Le Meridien Al Aqahista, jos kirjoittaisin siitä lisää tähän, en malttaisi enää lopettaa. Fujairahin vierailun jälkeen päätimme matkamme komeasti Dubaissa. Hotel Arabian Courtyard oli pettymys, enkä sanoisi ihastuneeni kaupunkiin yleensäkään. Kuumaa ja saasteista, tuijottavia miehiä ja tungos joka paikassa. Arkkitehtuuri oli kuitenkin upeaa ja valokuvattavaa riitti aina maailman korkeimmasta tornista Burj Dubaista maailman hienoimpaan hotelliin Burj Al Arabiin. Meinasin nääntyä shoppaillessani valtavassa Mall of the Emiratesissa ja vesipuisto Wild Wadin liukumäki sun muut laitejonot olivat väsyttäviä. Loma oli loppujen lopuksi hyvin suhteutettu: ensin totaalinen hemmottelu/rentoutuminen Fujairahissa, lopuksi Dubaihin riehumaan. Tykkäsin!
  • Koh Chang
    Lähtö: Maaliskuu 10, 2007
    Paluu: Maaliskuu 20, 2007
    En yhtään ihmettele Thaimaan suosiota suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Pyörryttävänkokoinen Bangkok aiheutti melkein kulttuurishokin ja halvat hinnat sekä loppumaton tavaramäärä lamaannutti minut, väsymättömän shoppailijan. Tavallaan oli hyvä että viivyimme tässä jättikaupungissa vain kaksi päivää, tavallaan ei; monet nähtävyydet kuten temppelit jäivät näkemättä, mutta toisaalta paahtavaa kuumuttakaan ei olisi jaksanut enempää. Bangkokin jälkeen Koh Changin saari tuntui paratiisilta. Rentouduimme ihanassa Nirvana hotellissa, joka sijaitsi saaren eteläisessä päässä, kaukana suositusta White sands beachista. Siitä johtuen hotellissa ei tarvinnut kestää tungosta: maattuaan neljä tuntia hotellin altaalla näkemättä ainuttakaan ihmistä olo tuntui lähes epätodelliselta. Löhöilyn välissä kävimme katselemassa veden päälle rakennettua pitkää laiturintapaista kylää, Bang Baoa. Upeaa! Loppuviikosta vaihdoimme majapaikkaa White sands beachille; mielettömät puuterirannat ja turistejakin alkoi jo näkyä. Merivesi oli uskomattoman lämmintä, n. 32'c. Norsuratsastus ja thaihieronta olivat eksoottisia ja oikeastaan koko matkamme koostui pienistä elämyksistä. Thaimaahan on pakko päästä uudestaan!
  • Mellieha Bay
    Lähtö: Kesäkuu 08, 2006
    Paluu: Kesäkuu 15, 2006
    Historiallinen Malta kuulosti paremmalta kuin se todellisuudessa olikaan. Liian kuumaa, liian karua, liian kallista, liikaa kulttuuria minun makuuni. Ruokakaan ei ollut kovin hyvää. Tekemisen puutteesta ei sinänsä saarta voi moittia, mutta yksipuolisesta tekemisestä kylläkin. Kirkkoja, museoita, raunioita, kirkkoja, museoita.. Kulttuurifriikin makuun Malta on omiaan, muttei minun. Toki Slieman kaupoissa pyöriminen tyydyttää villeimmäkin ostoshimon, Vittoriosan markkinat villiinnyttävät, Gozo-naapurisaaren kallio- ja luolamuodostelmat hengästyttävät ja Melliehan ihanainen hiekkaranta rentouttaa. En kuitenkaan haluaisi matkustaa Maltalle uudestaan.
  • Jelsa
    Lähtö: Syyskuu 09, 2005
    Paluu: Syyskuu 16, 2005
    Jos kaipaat todellista rentoutumista, suosittelen Hvarin saarella sijaitsevaa herttaista Jelsan kylää! Jos jossain on kiireetön ja leppoisa meininki niin siellä. Pieni kylä on kuin suoraan postikortista, kirkkoja, jäätelöbaareja ja muutama matkamuistomyymälä takaavat ettet onnistu rasittamaan itseäsi niin museoissa ravaamisen kuin shoppailemisenkaan suhteen. Jos unettava tunnelma alkaa kyllästyttää, pääsee nopeasti piipahtamaan komeassa Hvarin kaupungissa tai lyhyen laivamatkan päässä olevassa Splitissä (upea rantakatu ja hyvät ostosmahdollisuudet). Itse kävimme myös historiallisessa Dubrovnikissa, joka oli kuitenkin pettymys. Vanhat talot ja kaupunkia kiertävä muuri eivät olleet viiden tunnin bussimatkan arvoisia.
  • Madeira
    Lähtö: Lokakuu 07, 2004
    Paluu: Lokakuu 14, 2004
    Ihanan vehreä, ystävällinen, luonnonkaunis, tekemistä pursuava, kukoistava Madeira! Rakastuin tähän saareen ensi silmäyksellä! Monipuolista tekemistä löytyy kaikille: shoppailua, merivesialtailla löhöilyä (saaren ainoa miinus on hiekkarantojen puute), vaeltelua levadoilla eli kastelukanavien varteen raivatuilla poluilla vuoristossa, museoita jne kulttuurielämyksiä.. Tekemistä on loputtomasti! Itse kokeilimme mm. hyttihissillä ajelua Monten vuoristokylään sekä saarikierrosta nunnalaaksoon (Curral das freidas). Hotellimme oli erittäin vaatimaton Sao Paolo keskustan tuntumassa. Madeiraan ei voi olla ihastumatta; kaikkialla on kaunista ja ilmastokin juuri kohdallaan. Ai niin, ja Madeiran tomaattikeitto vie kielen mennessään, suosittelen!
  • Monemvasia
    Lähtö: Toukokuu 26, 2004
    Paluu: Toukokuu 31, 2004
    Kreikan matkamme on hyvä esimerkki siitä, että matkailijan ei kannata tehdä liian kunnianhimoisia suunnitelmia. Koko Kreikan kiertäminen viidessä päivässä ei ehkä kuulosta hullummalta, mutta hullua se oli. Laskeuduttuamme Ateenaan ajoimme vuokra-autollamme Napflion kaupunkiin, missä ei juurikaan ollut muuta nähtävää kuin omituinen rauniosaari lahden keskellä. Seuraavana päivänä suuntasimme Monemvasian historialliseen kaupunkiin, johon oli autoilta pääsy kielletty. Hotellimme oli upea vanhanaikainen kaksikerroksinen huoneisto parvekkeella. Kaupunki oli todella kaunis, mutta jos haluat lähteä kiertelemään polkuja vuoristoon, suosittelen varomaan hämähäkkejä; olimme saada sydänkohtauksen kun tajusimme päidemme yläpuolelle kyhätyt seitit joissa lepäsi valtavia lukkeja. Huh! Seuraava kohteemme oli Elafonis-saari Kreikan eteläkärjessä. Mahtavat, lähes autiot hiekkarannat hurmasivat meidät. Elafonisin jälkeen yövyimme jossain mystisessä satamakaupungissa jonka nimestä minulla ei ole tietoakaan, mutta tunnelmallinen se oli, ihanaa ruokaa, upeat maisemat ja mustekalat kuivumassa pyykkinaruilla - Kreikkaa aidoimmillaan! Viimeinen ja todellakin vähäisin yöpymispaikkamme oli Tripolin kaupunki. Harmaa ja ankea, kerrostalojen ja roskien valtaamasta keskustasta hotellin löytäminen tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä ja lopulta jouduimme tyytymään kamalaan kerrostalorotiskoon jossa repeytyneet tapetit roikkuivat eikä vessa vetänyt. Lisäksi oli sunnuntai, eli kaupat olivat kiinni eikä ristinsielua näkynyt missään. Niinpä vaeltelimme masentunein mielin tässä synkässä kaupungissa jossa viimeinen lomapäivämme meni hukkaan. Kreikasta jäi huonot muistot juuri tämän loputtoman stressaavan kiertelyn takia. En myöskään tiedä mikä pöpö minuun iski, mutta olin koko matkan ajan väsynyt ja lievästi huonovointinen. Joskus tulevaisuudessa haluankin matkustaa johonkin Kreikan ihanista saarista ja löhötä siellä koko lomaviikon ajan.
  • Fort Lauderdale
    Lähtö: Tammikuu 13, 2003
    Paluu: Tammikuu 20, 2003
    Toinen Floridan reissu oli lähinnä niiden kohteiden läpikäymistä jotka ekalla matkalla jäivät väliin. Fort Lauderdale oli upea, suosittelen erityisesti jokiristeilyä jonka varrella olevat miljönäärien huvilat ja luksuspaatit saavat haukkomaan henkeä. Miamin Sea Aquarium viihdyttää koko perhettä muttei vedä vertoja Orlandon Sea Worldille. Ja aina yhtä legendaarinen Disney World; Epcot centerin ihanat pienoiskylät monista maailman maista painuivat mieleen. Suomea ei löytynyt, Norja kylläkin. Säät eivät meitä suosineet, paikallisen ravintoloitsijan mukaan kylmempää ei oltu Floridassa nähty kahdeksaankymmeneen vuoteen!
  • Key West
    Lähtö: Elokuu 21, 1996
    Paluu: Syyskuu 03, 1996
    Ensimmäinen kaukomatkani, johon liittyvät muistikuvat ovat suurimmaksi osaksi peräisin valokuvista. Kiersimme Floridan ja kävimme mm. Key Westissä, Orlandossa, Sanibelilla, Evergladesissa ja poikkesimme myös New Orleansiin. Disney World oli huippu! Tajusimme, ettei Floridaa voi nähdä yhdellä kerralla, siihen tarvitaan viikkoja!
Pieni hetki, sivua ladataan.