Hotellihuoneista löytyvistä Raamatuista ollaan luopumassa, useimmissa hotelleissa tarjottavalla Wi-Fi -yhteydellä teosta pääsee kuitenkin tarpeen mukaan lukemaan.
Hotellihuoneista löytyvistä Raamatuista ollaan luopumassa, useimmissa hotelleissa tarjottavalla Wi-Fi -yhteydellä teosta pääsee kuitenkin tarpeen mukaan lukemaan.
· Napsun toimitus

Yöpöydän laatikoihin jemmatut Raamatut katoamassa hotelleista - mutta miksi ne ovat siellä alunperin olleetkaan?

Millenniaalien syyhän se tietenkin on, että ennen hotellihuoneissa niin yleiset Raamatut ovat nyt katoamassa. Yhä useampi hotelli nimittäin luopuu uskonnollisista kirjoista hotellihuoneissa.

Etenkin Yhdysvalloissa Raamatut ovat katoamassa hotellihuoneiden yöpöytien laatikoista ympäri maata. Tutkimuksen mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 15 % yhdysvaltalaisista hotelleista on luopunut uskonnollisen materiaalin tarjoamisesta hotellihuoneissaan. Vielä vuonna 2006 lähes jokainen hotelli (95 %) laittoi Raamatun yöpöydän laatikkoon. Tänä päivänä luku on enää 79 %.

Suuret hotelliketjut antavat yksittäisille hotelleille vapaat kädet siihen, tarjoavatko ne uskonnollisia kirjoituksia vierailleen hotellihuoneissa vai eivät. Ja sitä mukaa kun hotelliketjut ovat alkaneet houkutella millenniaaleja eli eli 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välissä syntynyttä sukupolvea, myös Raamatut ovat alkaneet vähentyä huoneista.

Millenniaalit ovat Yhdysvalloissa vähiten uskonnollinen sukupolvi. He ovat myös eniten kohdennettua markkinointia saava demografia.

Vaikka Raamattujen poistaminen hotellihuoneista saattaa kuulostaa nuorekkaalta liikkeeltä, yöpöydän laatikosta löytyvä Raamattu on konseptina itse asiassa vain noin sata vuotta vanha.

Yhdysvalloissa Gideon International (toimii Suomessa nimellä Suomen Gideonit) on vuonna 1899 perustettu järjestö, joka vastaa Raamattujen jakelusta. Vuonna 1908 järjestö alkoi tarjota kirjoja hotelleille. Aina kun kaupunkiin avattiin uusi hotelli, järjestön jäsen otti yhteyttä hotellin omistajaan ja tarjosi hänelle ilmaiskappaleen. Sen jälkeen he tarjoutuivat toimittamaan kirjan jokaiseen hotellihuoneeseen.

Muut uskonnolliset ryhmät, kuten esimerkiksi mormonit, lähtivät kilpailemaan Gideoneita vastaan ja tarjoamaan omia uskonnollisia kirjoituksiaan hotelleille. Osa hotelleista ottikin valikoimaansa useita uskonnollisia kirjoituksia.

Nykypäivänä noin 98 % yhdysvaltalaisista hotelleista tarjoaa Wi-Fi -yhteyden huoneissaan. Ne vieraat, jotka kaipaavat uskonnollista kirjaa iltalukemiseksi, pääsevät lukemaan omalle uskontokunnalleen sopivaa tekstiä netistä.

Lähde: Travel & Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.