Collioure Ranskassa on yksi loistavista lomakohteista pariskunnille. Kuva: Dreamstime.com
Collioure Ranskassa on yksi loistavista lomakohteista pariskunnille. Kuva: Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Yhdessä maailman ääriin - Viisi hienoa kohdetta pariskunnille

Yhdessä matkustaminen on tutkimusten mukaan erinomainen parisuhteen testi. 

Yhdessä puolison kanssa reissaaminen on useimmiten ihanaa. Toki matkastressin, aikaerorasituksen ja oudossa paikassa navigoinnin uuvuttamana sukset voivat mennä (toivottavasti vain hetkellisesti) ristiin, mutta lähtökohtaisesti yhdessä lomailu ja matkalla uusien ja jännittävien asioiden kokeminen on oikein mukavaa.

Tässä viisi hieman erikoisempaa matkakohdetta, jotka sopivat erinomaisesti pariskunnille.

Akaroa, Uusi-Seelanti

Akaroa, Uusi-Seelanti Kuva: Worldcitywonderlust | Dreamstime.com
Akaroa, Uusi-Seelanti Kuva: Worldcitywonderlust | Dreamstime.com

Siirtomaatyylinen Akaroan kylä sijaitsee Banksin niemimaalla, noin 80 kilometrin päässä Christchurchin kaupungista Uudessa-Seelannissa. Sen tunnelma on historiallinen, rauhallinen ja se makaa vanhojen tulivuorten juurella. Kaupunkia ympäröivät lahdet, joilta löytyy mm. maan mannerosan suurin pingviiniyhdyskunta.

Aktiiviselle pariskunnalle tarjolla on lukuisia kävelypolkuja kaupungin ympäristössä, mutta kaupungista löytyy myös taidegallerioita, kahviloita, ihania B&B -majoituspaikkoja rauhallisen rentoon lomaan yhdessä.

Collioure, Ranska

Collioure, Ranska Kuva: Roman Hraška | Dreamstime.com
Collioure, Ranska Kuva: Roman Hraška | Dreamstime.com

Jos haluat kokea ihanan ranskalaisen kalastajakylän tehon, sellaisen jollainen esimerkiksi Côte d’Azur oli ennen kuuluisaksi tulemistaan, suuntaa Collioureen, Ranskaan. Kylä sijaitsee vehreiden mäkien ympäröimänä, jotka ovat täynnä viinitiloja.

Kaupungista löytyy 800-vuotta vanha Château Royal sekä reippaan kävelymatkan päässä sijaitseva Fort Saint-Elme, josta on huimat näkymät lahden yli. Kaiken kruunaa kaupungin rauhallinen, romanttinen tunnelma sekä pastellinsävyiset talot.

Collioure sijaitsee lähellä Espanjan rajaa, ja se onkin helposti saavutettavissa Costa Bravalla lomaillessa. 

Barichara, Kolumbia

Barichara, Kolumbia Kuva: Jesse Kraft | Dreamstime.com
Barichara, Kolumbia Kuva: Jesse Kraft | Dreamstime.com

Barichara, Kolumbiassa piilottelee laajan aavikon ja vehreiden mäkien välissä. Kaupungissa asustaa noin 7 000 vakituista asukasta, joka tekee kylästä täydellisen rauhallisen unelmakohteen.

Barichara on noin 45-minuutin ajomatkan päässä San Gilistä, josta tehdäänkin tänne paljon päiväretkiä. Kiviset kadut ja valkoiseksi kalkitut talot, pienet baarit ja mahtavat ravintolat houkuttelevat ihmisiä. Jää yöksi, ja huomaat miten hurmaava kylä onkaan kun turistit ovat lähteneet.

Palm Cove, Australia

Palm Cove, Australia Kuva: Martin Valigursky | Dreamstime.com
Palm Cove, Australia Kuva: Martin Valigursky | Dreamstime.com

Trooppiset rannat eivät ole uutta pariskunnille suunnatuilla matkoilla. Queenslandissa, Australiassa, sijaitseva pieni Palm Coven kylä ei kuitenkaan ole vielä turistien valtaama, ja tarjoaa hiekkarannan kaukana kaikesta.

Etäisen sijainnin kanssa ei kuitenkaan tule kulttuuri- tai kielimuuria, vaan kaikkea leimaa rento aussikulttuuri. Iso valliriutta ei ole kaukana rannikosta ja Daintreen sademetsä on päivämatkan päässä. Loma täällä on rentouttava yhdistelmä ulkoilua ja lekottelua, lomaa parhaimmillaan.

Třeboň, Tšekki

Třeboň, Tšekki Kuva: Sergey Fedoskin | Dreamstime.com
Třeboň, Tšekki Kuva: Sergey Fedoskin | Dreamstime.com

Prahasta etelään löytyy kylä nimeltä Třeboň. Se on tunnettu kylpylöistä, jotka ovat luonnon ehtaa tuotetta. Třeboňiin on tultu parantelemaan kolhuja ja kivistyksiä jo vuosisatoja, ja kyllä: romantiikkaa voi löytyä hyvin myös mutakylvyn keskeltä.

Kaupungin renesanssityylinen keskusaukio on ympäröity pastellisävyisillä taloilla, jotka huokuvat romantiikkaa. Paikkaa ympäröivät järvet ja kaupungin linna, jotka ovat kuin piste iin päälle.

 

Lähde: Thrillist

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.