Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Castle Ward esitti Game of Thronesissa Talvivaaran linnaa. Kuva: Northern Ireland Tourist Board
Castle Ward esitti Game of Thronesissa Talvivaaran linnaa. Kuva: Northern Ireland Tourist Board
· Helinä Laajalahti

Winter is Coming! Pohjois-Irlannissa voi leikkiä Game of Thronesia aidossa kuvauspaikassa

HBO:n Game of Thrones -hittisarjasta kuvataan suurin osa Pohjois-Irlannissa. Belfastin eteläpuolella sijaitseva Wardin linna nähtiin sarjassa Talvivaaran linnoituksena. Nyt sarjan ystävät pääsevät leikkimään Game of Thronesia historiallisessa linnassa aidoilla kuvauspaikoilla.

Oletko haaveillut heittäväsi susiturkin harteillesi, nappaavasi miekan toiseen käteen ja ampumajousen toiseen ja saapastelevasi omistajan elkein historiallisen linnoituksen pihalla? Pohjois-Irlannissa se on nyt mahdollista.

Kuva: Northern Ireland Tourist Board
Kuva: Northern Ireland Tourist Board

Pohjois-Irlanti tunnetaan HBO:n hittisarjan, Game of Thronesin kotina, sillä sarjasta jopa yli 80 % on kuvattu vehreän saaren pohjoisosassa. Varsinainen kuvausstudio, Titanic Studios, sijaitsee Belfastissa, mutta sarjaa on kuvattu runsaasti myös studion ulkopuolella. Matkailijoiden määrä Pohjois-Irlannissa on noussut valtavasti juuri Game of Thronesin myötä, sillä sarjan ystävät haluavat vierailla kuvankauniilla kuvauspaikoilla.

Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella tarinan yksi keskeisimpiä lokaatioita oli Starkin suvun hallitsema Talvivaara. Kyseistä linnaa esitti sarjassa Castle Ward, Belfastista etelään, noin tunnin ajomatkan päässä oleva, National Trustin omistama historiallinen linna tiluksineen.

Castle Ward on historiallinen turistinähtävyys, joka on ollut tunnettu erityisesti siitä, että varsinainen linna on rakennettu kahdella erilaisella rakennustyylillä, koska sen rakennuttajapariskunta ei päässyt yhteisymmärrykseen. Linnan toinen puoli on rakennettu klassisemman näkemyksen mukaan, kun taas toinen puoli on goottityylinen. Viime vuosina Castle Ward on kuitenkin saanut uudenlaisen säväyksen Game of Thronesin myötä, sillä nykyisin linnan tiluksilla voi päästä kokemaan todellisen Game of Thrones -elämyksen.

Winter is Coming! Pohjois-Irlannissa voi leikkiä Game of Thronesia aidossa kuvauspaikassa

Linnoituksen isäntänä toimiva William Van Der Kells on harmaatukkainen asemestari, joka kertoo mielellään vierailijoille opettaneensa suositun sarjan näyttelijöille jousiammunnan jaloa taitoa, jotta nämä osaisivat näyttää vakuuttavilta kameran edessä. Samaan tapaan hän opastaa vierailijoita tuossa taidossa, ja muutaman harjoituskierroksen jälkeen vierailijaryhmä voi päästä kilpailemaan toisiaan vastaan.

Häviäjä tosin saatetaan mestata Game of Thrones -tyyliin.

Winter is Coming! Pohjois-Irlannissa voi leikkiä Game of Thronesia aidossa kuvauspaikassa

Starkin suvun mailla vierailu ei olisi kokemuksena täydellinen, ellei harteilla olisi sudenkarvaista viittaa ja kädessä miekkaa. Halutessaan vierailijat saavat lainaksi Game of Thrones -henkiset vaatteet (susiturkki on onneksi vain keinokarvaa) sekä komealta näyttävän miekan. Nämä vaatteet päällä tiluksia mittaillessa tunnelma on kuin Talvivaarassa ja valokuvista syntyy mieleenpainuvampia.

Oppaat esittelevät linnaa tiluksineen sekä niiden oman historian että Game of Thronesin näkökulmasta. Heillä on usein myös omakohtaisia kokemuksia työskentelystä kuvaustiimin, rakennettujen lavasteiden ja näyttelijöiden kanssa. Heidän tarinoittensa kuunteleminen on jo kokemus sinänsä, sillä kukaan tuskin ymmärsi vielä sarjan ensimmäistä kautta kuvattaessa, miten valtava menestys Game of Thronesista lopulta tulisi.

Winter is Coming! Pohjois-Irlannissa voi leikkiä Game of Thronesia aidossa kuvauspaikassa

Castle Wardissa järjestetään monentasoisia kokemuksia, joista komeimmat huipentuvat ruokailuun tai jopa yöpymiseen alueella. Kokemustaan voi lisätä myös järjestämällä tapaamisen aitojen “hurjasusien”, eli sarjassa Harmaatuulta ja Kesää esittävävien Thorin ja Odinin kanssa.

Linnan laajoilla tiluksilla on kuvattu lukuisia Game of Thronesin taistelukohtauksia. Keskeisiä lokaatioita ovat esimerkiksi Wardin linnan lähellä sijaitseva Audley's Field, joka toimi Robb Starkin armeijan leirinä, linna, joka nähtiin Walder Freyn Twins-linnoituksena sekä puu, jonka alla Robb Stark ja Talisa vihittiin. Tiluksilta löytyy myös alkuperäinen Kuninkaantie, joka lopulta korvattiin ikoniseksi nähtävyydeksi kasvaneella The Dark Hedges -tiellä.

Castle Wardin alueeseen pääsee tutustumaan itsekseenkin, tai vaikkapa polkupyörällä, mutta eniten siitä saa irti oppaan avulla. Alue on etenkin kesäisin ihastuttava kohde myös muille kuin Game of Thronesin ystäville, sillä laajalle alueelle leviävillä tiluksilla ja puutarhan kukkaloistossa on kauniissa maisemissa mukava lähteä vaikka eväsretkelle.

Kuva: Northern Ireland Tourist Board
Kuva: Northern Ireland Tourist Board

Kuvat: © Northern Ireland Tourist Board ja Helinä Laajalahti

 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.