Havaijin Mauilla sijaitseva Ka'anapali Beach on kaunis ja monipuolinen ranta. Sopii niin rentoon kuin aktiiviseenkin rantapäivään.
Havaijin Mauilla sijaitseva Ka'anapali Beach on kaunis ja monipuolinen ranta. Sopii niin rentoon kuin aktiiviseenkin rantapäivään.
· Päivi Laajalahti

Viisi vinkkiä Yhdysvaltojen parhaisiin rantoihin

Suomalaiselle matkaajalle Yhdysvallat ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen rantakohteena, vaan se nähdään enemmänkin urbaanimpana matkailukohteena New Yorkeineen ja Los Angeleseineen. Mutta hienoja rantoja löytyy myös Yhdysvalloista!

TripAdvisor-sivusto on kerännyt listan kymmenestä parhaasta rannasta Yhdysvalloissa. Suurin osa niistä sijoittuu aurinkoiseen Floridaan tai - erittäin ymmärrettävästi – Havaijin paratiisisaarille. Tässä TripAdvisorin listalta viisi poimintaa:

1. Ka'anapali Beach, Lahaina, Maui, Havaiji

Ka'anapali Beach
Ka'anapali Beach

Havaijilla Mauin saaren länsiosassa sijaitseva Ka'anapali on rauhallinen pikkukaupunki, jolla on kaunis, mailin (1,6 km) mittainen ranta.

Käyttäjät kuvaavat Ka'anapali Beachin olevan "mahtava rantakaistale, jossa on paljon jännittäviä nähtävyyksiä. Blackrockilla voi snorklata, koko biitsin mitan voi kävellä ja rannan boardwalkilla voi myös lenkkeillä, rannan tuntumassa voi soutaa kanootilla tai vastaavasti rannalla voi vaikka vaan rakennella hiekkalinnoja".

Alueella on majoitusvaihtoehtoja yksityisistä majataloista luksushotelleihin. Edullisin kuukausi vierailla: toukokuu.

2. Hollywood Beach, Florida

Hollywood Beach
Hollywood Beach

Hollywood Beach hämää nimellään, sillä Kalifornian sijaan se sijaitseekin Hollywoodissa, Floridassa, Miamin ja Fort Lauderdalen välissä. Hollywood kuuluu Miamin metropolialueeseen. Tripadvisorin käyttäjät kuvaavat Hollywood Beachilla olevan hyvä tunnelma ja "kaiken muotoisia, kokoisia ja rotuisia ihmisiä vain nauttimassa vedestä ja auringonsäteistä. Mahtava paikka lepäämiseen ja rentoutumiseen".

Alueella on monenlaisia majoitusvaihtoehtoja. Edullisin kuukausi vierailla on Tripadvisorin mukaan syyskuu.

3. Saint Pete Beach, Florida

Saint Pete Beach
Saint Pete Beach

Saint Pete Beach sijaitsee Meksikonlahden puolella Floridan niemeä, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampan kaupungista. Tripadvisorin käyttäjät kuvaavat Saint Pete Beachia näin: ”Kauniita valkoisen hiekan rantoja, upeita resort-hotelleja, upeita ravintoloita, paikallisia nähtävyyksiä ja päivittäisiä delfiinihavaintoja Meksikonlahdella. Mitä muuta voisikaan pyytää?”

Saint Pete Beachin alueella ei ole budjettihintaluokan majoitusta, mutta edullisimmaksi matkakuukaudeksi Tripadvisor mainitsee marraskuun.

4. Hanauma Bay Nature Preserve, Oahu, Havaiji

Hanauma Bay
Hanauma Bay

Oahun pääkaupungista Honolulusta noin kahdenkymmenen kilometrin päässä sijaitseva Hanauma Bay on lähes ympyrän muotoinen poukama ympäröivien niemien kätkössä.

Lahdukassa sijaitseva ranta on yksi Oahun suosituimpia ja Tripadvisorin käyttäjät kuvaavat sitä näin: "Olitpa aloitteleva tai kokenut snorklaaja, tai sitten haluat vain vierailla kauniilla rannalla ja lahdella, suosittelen erittäin paljon vierailua täällä... Merieläimistön runsaus on uskomaton. Kilpikonnia, hylkeitä, kaloja: niitä on täällä kaikkia".

Hanauma Baylla on helppo vierailla Honolulusta ja Waikikilta, mutta kannattaa varautua siihen, että budjettimatkailijalle alueella on hyvin vähän tarjolla edullisia majoitusvaihtoehtoja.

Edullisimmaksi kuukaudeksi mainitaan huhtikuu, silloinkin majoituksen hinta on keskimäärin hieman yli $300 / yö.

5. Ocean City Beach, Maryland

Ocean City Beach
Ocean City Beach

Ocean City Beach sijaitsee Marylandissa, Washington D.C.:n korkeudella Atlantin rannalla ja vajaan 200 kilometrin päässä pääkaupungista. Se on suosittu lomakohde ja vaikka itse kaupunki onkin pieni, kesäviikonloppuisin siellä vierailee jopa 300 000 kävijää.

Tripadvisorin käyttäjät kuvaavat rantaa puhtaaksi ja pehmeäksi: "Pieniä aaltoja, mutta riittäviä boogie-lautailuun. Paljon tilaa. Paljon kauppoja, joista voi tehdä viime hetken ostoksia tai hankkia ruokaa ja juomaa. Kaikki ovat ystävällisiä, paljon lapsia leikkimässä rannan tuntumassa".

Edullisin aika vierailla on marraskuussa, jolloin majoituksen voi saada hyvinkin edullisesti. Kesäkuumalla hinnat pomppaavat.

Lähde: Tripadvisor

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.