Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Panaramka – Dreamstime.com
Kuva: © Panaramka – Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Viisi vinkkiä: Slovenian kuvankaunis Bled vie matkailijan sydämen

Sloveniassa sijaitseva Bled-järvi on yksi kauniin maan kuvauksellisimpia vierailukohteita. Järven keskellä seisovan kirkon kuvaamisen lisäksi Bledin ympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa etenkin luonnonystäville.

Bled sijaitsee hieman reilun 50 kilometrin päässä Slovenian pääkaupunki Ljubljanasta, mikä tekee luonnonkauniista alueesta helpon ja mukavan retkikohteen vaikkapa päiväretkelle. Bled-järven ympäristössä on kuitenkin niin paljon nähtävää, että alueelle on helppo uhrata useampikin lomapäivä.

Kuva: © Rudi1976 – Dreamstime.com
Kuva: © Rudi1976 – Dreamstime.com

Tässä viisi vinkkiä Bled-järven ja sen ympäristön kokemiseen:

Järven keskellä sijaitseva kirkko ja Bledin linna

Bledin keskeisin nähtävyys on sen keskellä, pienellä saarella sijaitseva, 1600-luvulla rakennettu Marian ylösnousemuksen kirkko. Saarelle on mahdollista päästä järjestetyllä veneretkellä tai vastaavasti vuokrata oma polkuvene rauhallisempaan tutkiskeluun.

Slovenian vanhin linna on Bled-järven rannalla seisova, keskiaikainen Bledin linna. Korkealle kalliolle rakennettu linnoitus tarjoaa todellisen historian oppitunnin Slovenian historiaan. Lisäksi linnoitukselta on valokuvauksellinen näkymä alas järvelle.

Bledin linna iltavalaistuksessa Kuva: © Tombaky – Dreamstime.com
Bledin linna iltavalaistuksessa Kuva: © Tombaky – Dreamstime.com

Paras näköala: Mala Osojnica

Mala Osojnican näköalapaikalta kerrotaan avautuvan Bledin alueen parhaan näköalan. Järven lounaisreunalla korkealla kukkulalla sijaitsevalle Mala Osojnicalle pääsy vaatii kuitenkin kohtuullisen hyvää kuntoa. Heikompikuntoisille komean näköalan tarjoaa myös helppopääsyisempi Bledin linna.

Silmiähivelevä Vintgarin rotko

Bledistä on leppoisa kävelymatka läpi kauniiden viljelysmaiden järven pohjoispuolella sijaitsevaan Vintgarin rotkoon, jonne pääsee tutustumaan kävelypolkua ja siltoja pitkin. Rotkon pohjalla virtaava vesi on hämmentävän kirkasta ja turkoosinväristä, mikä tekee alueesta silmiähivelevän kauniin. Valokuvauksellinen on myös alueella virtaava vesiputous. Vintgarin rotko on talvisin suljettu vierailijoilta.

Kuva: © Fabio Alfano – Dreamstime.com
Kuva: © Fabio Alfano – Dreamstime.com

Triglavin kansallispuisto

Yksi Euroopan kauneimmista kansallispuistoista on Bled-järven vieressä sijaitseva Triglavin luonnonpuisto. Se on Slovenian ainoa kansallispuisto, mutta tässä tapauksessa laatu korvaa määrän: alueella on suosittua patikoida läpi kuvankauniiden vuoristoniittyjen Slovenian korkeimmalle huipulle, jolta puisto on saanut nimensä tai vastaavasti esimerkiksi meloa kajakilla tai lähteä ratsastusretkelle.

Kuva: © Jay Beiler – Dreamstime.com
Kuva: © Jay Beiler – Dreamstime.com

Bohinjin vanha rautatie

Luontoretkien lisäksi Bledin alueeseen voi tutustua viehättävän vanhanaikaisen höyryjunan kyydissä. Bohinjin rautatie kulkee kokonaisuudessaan yli sadan kilometrin matkan Slovenian Jesenicestä Italian Triesteen, ja se matkaa upeiden rotkojen, siltojen ja maisemien kautta. Historiallinen höyryjuna liikennöi Sloveniassa Jesenicen ja Nova Gorican välissä. Yhdensuuntainen matka kestää nelisen tuntia, minkä vuoksi edestakaiseen retkeen on varattava kokonainen päivä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Lumoudu Ljubljanasta

Lue myös: Olutta suihkulähteestä! Slovenialainen innovaatio palkittiin matkailupalkinnolla

Lähde: Pandotrip

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.