Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kreikka on pullollaan satumaisen kauniita pikkukyliä.
Kreikka on pullollaan satumaisen kauniita pikkukyliä.
· Napsun toimitus

Viisi vinkkiä: Kreikkalaiset kylät kuin satukirjasta

Kreikasta löytyy kylä poikineen satumaisen kauniita kohteita. Tässä viisi kreikkalaista kylää, joissa silmä lepää ja kamera saa ahkerasti laulaa.

Useimmilla meistä mielikuva tyypillisestä kreikkalaisesta maisemasta on valkosiniset talot pilvetöntä taivasta vasten, kirkon kupolit kukkulalla tai mukulakivikatujen söpöt kahvilat tsatsiki-oliivi-valkosipulileipä -annoksineen sekä se ah-niin-ihana siniturkoosi meri. Tässä viisi kreikkalaista kylää, jotka tukevat tuota mielikuvaa - ja nostavat matkakuumetta parilla asteella!

Plaka, Ateena

Ateena itsessään on kiireinen suurkaupunki täynnä historiaa ja nähtävyyksiä. Se on aikoinaan kasvanut isoksi kaupungiksi yhdistelemällä lukuisia pieniä kyliä, joista Plaka on onnistunut säilyttämään oman charminsa ja pienen kylän tunnelmansa.

Plakan naapurusto on täynnä mukulakivikatuja, joilta löytyy lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Terassit on koristeltu kukin ja värikkäin kalustein, pienen leipomon vierestä voi löytyä omalaatuisia esineitä myyvä matkamuistokauppa. Plaka on pala kauneinta Ateenaa ja tarjoaa ihastuttavan hetken kaukana suurkaupungin vilinästä.

Viisi vinkkiä: Kreikkalaiset kylät kuin satukirjasta

Lue myös: 10 vinkkiä: Ateena - kiehtova sekoitus ikivanhaa ja nykyaikaa

Assos, Kefalonia

Jooniansaarten suurin saari Kefalonia on lyhyen lentomatkan päässä Ateenasta. Tämä on sitä Kreikkaa, jonka useimmat kuvittelevat mielessään: valkoisia rantoja, mäntyjen peittämiä kukkuloita ja kauniita pieniä kalastajakyliä.

Assos on pieni kylä täynnä pastellinvärisiä taloja - asukkaita on vain noin sata. Kefalonian luoteiskulmasta löytyvä kylä tarjoaa näkymät vanhan linnan raunioille ja sijaitsee ihanteellisesti pienellä niemimaalla. Näin sitä ympäröi kolmelta puolelta sininen meri, joka tarjoaa paljon tekemistä ja ihailtavaa käynnin ajaksi. Kylä on oiva kohde lähteä uimaan ja rentoutumaan, sillä Assoksen elämänrytmi on hyvin rauhallinen.

Viisi vinkkiä: Kreikkalaiset kylät kuin satukirjasta

Parga

Jos etsit kohdetta, josta löytyy täydellisiä rantoja, voi Kreikan länsirannikolla oleva Parga olla juuri sinulle.

Pargan kaunis kylä sijaitsee vanhan linnanraunioiden juurella, mutta on yllättävän rauhallinen kokoonsa nähden. Parga on ennen kaikkea rantakohde, ja hienoja rantoja löytyy pitkin rannikkoa lyhyen kävelymatkan päässä kylästä. Urbaani kylä on kuitenkin myös täynnä vilkasta yöelämää: sataman baarit ja tavernat tarjoavat tarpeeksi viihdettä sitä kaipaaville.

Viisi vinkkiä: Kreikkalaiset kylät kuin satukirjasta

Lue myös: 10 vinkkiä: Valloittava Parga

Mykonos Town, Mykonos

Yöelämää etsiville Mykonos Town on yksi parhaista kohteista Kreikassa. Samalla se on hurmaavan kaunis, sillä sen kuuluisat valkoiset pienet talot ovat kaikille tuttuja lukuisista postikorteista ja matkakuvista.

Kaiken vilinän ja juhlimisen keskeltä löytyy myös ihastuttavia paikkoja, joista löytyy kuvattavaa ja hiljaisempia hetkiä. Hyvä kohde rauhallisempaa menoa kaipaaville on Little Venice, jonka kapeat kadut kiemurtelevat ravintoloiden ja pienten kauppojen keskellä.

Suuntaa auringonlaskun aikaan ottamaan se paras lomakuva kylän läheltä löytyvästä viidestä tuulimyllystä, tai vietä hetki yhdessä Kreikan kauneimmista rakennuksista, Panagia Paraportiani -kirkossa.

Viisi vinkkiä: Kreikkalaiset kylät kuin satukirjasta

Lue myös: 10 vinkkiä: Mykonos on pala ylellisintä ja kauneinta Kreikkaa

Náxos Town, Naxos

Náxos eli Naksos kuuluu Kykladien saariryhmään keskellä Egeanmerta.

Jos pidät historiasta ja taiteista, on Naxos Town erinomainen matkakohde. Kylän ulkomuoto muistuttaa jo itsessään kubistista taideteosta, ja sen muurien sisältä löytyy vilkas kylä täynnä elämää. Pieniä kartanoita, kirkkoja, Kastron katedraali pääaukiolla ja museot ovat kaikki osa kylän kulttuuririkasta charmia.

Auringonlaskun aikaan kannattaa suunnata Apollon temppelin raunioille, joka löytyy kylän ulkopuolelta.

Viisi vinkkiä: Kreikkalaiset kylät kuin satukirjasta

Lue myös: 10 vinkkiä: Valitse paratiisisi - Kreikan saaret houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen

Katso myös: Valmismatkat Kreikkaan

Lähde: Pandotrip

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.