Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Saksa on tunnettu linnoistaan. Tässä esittelemme niistä viisi.
Saksa on tunnettu linnoistaan. Tässä esittelemme niistä viisi.
· Napsun toimitus

Hyppää satukirjan sivuille - Viisi upeaa linnaa Saksassa

Saksan linnat ovat usein kuin korkeilla kukkuloilla sijaitsevia taideteoksia täynnä tarinoita ja historiaa.

Vierailu saksalaisessa linnassa on kuin astuisi suoraan satukirjan sivuille. Useat linnat sijaitsevat nimittäin vuorten huipuilla ja korkeilla kukkuloilla, joten näkymät ovat huikeat ja tornit kurottavat kohti taivasta. Saksa on tunnettu linnoistaan ja tarinoistaan täynnä ritareita ja sotia. Useat linnat on entisöity entiseen loistoonsa, ja nähtävillä on paljon historiaa maalausten, huonekalujen ja aseiden muodossa.

1. Mespelbrunnin linna

Mespelbrunnin linna
Mespelbrunnin linna

Ei ehkä yhtä korea kuin muut linnat, Mespelbrunnin lumo on sen yksinkertaisuudessa. Se sijaitsee Spessartin metsässä Frankfurtin ja Wurzburgin välissä. Yksinkertaisesta ulkoasustaan huolimatta, tai ehkä juuri siksi, se on yksi suosituimmista veden äärellä olevista saksalaisista linnoista.

Linna on auki vuoden ympäri, ja sen ympäröivä alue tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden pieniin kävelyretkiin.

2. Lichtensteinin linna

Lichtensteinin linna
Lichtensteinin linna

Yksi Saksan uusimpia linnoja on rakennettu vasta 1800-luvulla Lichtensteinin keskiaikaisten ritarien kunniaksi. Paikalla on ollut aiemminkin linnoitus, mutta nykyinen rakennelma on linnojen ikähaarukassa hyvinkin nuori.

Iästään huolimatta se hurmaa hienolla sijainnillaan korkealla vuorenhuipulla jonne pääsee kivistä siltaa pitkin. Sen on tunnettu etenkin ase- ja haarniska -kokoelmistaan. Helpoiten linnaan pääsee tutustumaan Honausta.

3. Heidelbergin linna

Heidelbergin linna
Heidelbergin linna

Heidelbergin vanhan keskustan ilmettä dominoi linna, joka lepää rinteessä noin 80 metrin korkeudessa. Itse kaupunki on suosittu matkakohde, ja tunnettu romanttisesta tunnelmastaan.

Linnan historia on myrskyisä ja linnan tarina on alkanut jo 1300-luvulla. Se tuhoutui kertaalleen kokonaan kolmikymmenvuotisessa sodassa ja uudelleen ranskalaisten ansiosta 1600-luvulla. Sen kivet on otettu paikallisten talojen rakentamiseen ja linnaan on iskenyt salama.

Kaikesta tästä huolimatta linna hurmaa nyt erikoisella ulkonäöllään, sillä uusi rakentaminen aikojen saatossa on luonut siitä usean eri tyylisuunnan yhdistelmän.

4. Neuschwansteinin linna

Neuschwansteinin linna
Neuschwansteinin linna

Saksan kuvatuin linna on myös yksi Euroopan suosituimpia nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Bavarian Alpeilla lähellä Fussenin kylää sijaitseva satulinna on toiminut inspiraationa Disneyn Prinsessa Ruususen linnalle.

1800-luvun lopulla rakennettua linnaa ei ole koskaan tarkoitettu puolustukseen, vaan se rakennettiin lepopaikaksi Bavarian Ludwig II:lle. Kauniit maalaukset ja suureelliset kattokruunut koristavat huoneita, kun taas kolmas kerros on omistettu Ludwigin oudolle kokoelmalle Wagnerin oopperoiden inspiroimia joutsen-kuvauksia.

5. Hohenzollernin linna

Hohenzollernin linna
Hohenzollernin linna

Hohenzollernin vuoren huipulla sijaitseva linnake sai alkunsa jo 1000-luvulla. Alkuperäinen rakennus tuhoutui vuosisatojen saatossa, jättäen jäljelle vain kappelin.

Nykyinen linna on Preussin kuninkaan Frederick William IV:n rakennuttama. Se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Stuttgartista ja on tarjonnaltaan ainutlaatuinen käyntikohde. Se on täynnä aarteita kuten Preussin kuninkaiden käyttämä kruunu ja Fredrik II Suuren univormu.

Lähde: touropia.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.