Montenegro
Montenegro

Viisi syytä valita Montenegro – Hurmaava uutuus TUIlta

ILMOITUS Matka pieneen Montenegroon kestää TUIn suorilla lennoilla vain noin kolme tuntia. Adrianmeren ihana rannikko, lähellä tuotetut herkut ja jylhät vuorenrinteet tekevät maasta hurmaavan lomakohteen. Ei ihme, että Montenegroa kuvaillaan uudeksi Kroatiaksi.

1. Rannat Adrianmerellä

Sekä Budvan että Becicin kylät levittäytyvät Adrianmeren pitkien ja kirkasvetisten rantojen äärelle. Erona Kroatiaan on kuitenkin se, että rannat ovat enimmäkseen hienohiekkaisia ja pientä kiveä – siis täydellisiä lomailuun paljain jaloin. Jos energiaa riittää, voit juosta aamulenkin Budvan rantapromenadia pitkin. Meren pinta kiiltelee ja valo on utuista, kun aurinko nousee vuorten takaa.

Montenegron ihanilla rannoilla on kristallinkirkas vesi.
Montenegron ihanilla rannoilla on kristallinkirkas vesi.

2. Retki Prznoon

Rantakohde Przno on pieni kalastajakylä, jonka rannalla on vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Sillä välin kun rentoudut rannalla, kalastajaveneet kulkevat edestakaisin hakemassa ravintoloihin tuoretta tarjottavaa.

3. Päivän saalis pöydässä

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan "päivän saalista" – kaikkea mustekaloista muihin mereneläviin. Monet ravintolat esittelevät kalansaalistaan suurilla vadeilla ja voit valita itse, minkä kalan haluat itsellesi valmistettavan. Jos jaksat vielä jälkiruokaakin, ovat syntisen hyvät, hunajaan dipattavat priganice-munkit täydellinen valinta!

Montenegron lomakohteissa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita.
Montenegron lomakohteissa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita.

4. Vihreät vuoret

Sisämaassa rannat vaihtuvat vuoriin ja rotkoihin viininviljelyterasseineen. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva Skadar-järvi on Etelä-Euroopan suurin järvi ja lintubongareiden paratiisi. Muun muassa haikarat ja pelikaanit pitävät järveä taukopaikkanaan. Jos vauhdikkaampi meno kiinnostaa, sitä tarjoaa koskenlasku Tara-joen kanjonilla, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni heti Grand Canyonin jälkeen.

5. Merirosvokaupunki Kotor

Kotorin kaupunki sijaitsee lahden poukamassa, jonka maisema tuo mieleen Norjan vuonot. Tästä kaupungista löytyy selitys myös sille, miksi merirosvot ovat monien Montenegron matkamuistojen teemana. Kun istahdat johonkin kaupungin pääportin lähistöllä sijaitsevista kahviloista, ei ole ollenkaan mahdotonta, että tarjoilijasi onkin sukua merirosvoille, jotka aikoinaan riehuivat pitkin rannikkoa.

Lue lisää TUIn Montenegrosta »

Kuvat: John Marin, Christofer Dracke, TUI

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.