Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Viisi syytä ihastua Latviaan!
Viisi syytä ihastua Latviaan!

Viisi syytä miksi Latvia on mahtava matkakohde

Meille suomalaisille Latvia on edelleen huomattavasti tuntemattomampi vaihtoehto kuin vaikkapa Viron Tallinna, joka on helpon laivamatkan päässä Helsingistä. Latvia tarjoaa kuitenkin paljon mielenkiintoista tekemistä sekä nähtävyyksiä, vehreää luontoa ja kiinnostavaa arkkitehtuuria.

Lentoaika Helsingistä Riikaan on vain tunnin ja lentoja löytyy edullisesti, n. 85 euroa meno-paluu. Myös Tampereelta on AirBalticin suora reittilento Riikaan.

Lyhyt lento on kieltämättä houkutteleva, mutta Riikaan pääsee suhteellisen helposti myös omalla autolla. Laivalla Tallinnaan, josta ajomatka suoraan kohti etelää kestää hieman yli neljä tuntia.

Tässä viisi syytä ihastua Latviaan!

1) Pääkaupunki Riika

Riika, Latvia
Riika, Latvia

Ei ehkä yhtä vaikuttava kuin jotkut toiset eurooppalaiset serkkunsa, Latvian pääkaupungin Riian vanhakaupunki on kuitenkin hurmaava käyntikohde. Sen historialliset rakennukset, suuret kirkot ja mukulakivikadut tarjoavat runsaasti tutkittavaa ja kuvattavaa.

Kesäisin aukiot täyttyvät terasseista ja kahviloista, kun taas talvella maisema on kuin suoraan postikortista.

2) Arkkitehtuuri

Riiassa on paljon kauniita rakennuksia ihasteltavaksi.
Riiassa on paljon kauniita rakennuksia ihasteltavaksi.

Art nouveau -tyylin eli jugend-tyylisuunnan ystäville Riika on aarreaitta. Trendin pyyhkäistessä Euroopan yli kaupungin arkkitehdit hullaantuivat tyylistä niin, että sotien jälkeenkin peräti 750 art nouveau -tyylistä rakennusta on jäljellä kaupungissa.

Jumalattaret, mytologiset pedot ja luontoteemat koristavat rakennusten julkisivuja, ja lisää aiheesta löytää mm. Riga Art Nouveau Museosta.

3) Hiekkarannat

Jurmalan rantakaupunki sijaitsee n. 20 kilometrin päässä pääkaupungista Riiasta.
Jurmalan rantakaupunki sijaitsee n. 20 kilometrin päässä pääkaupungista Riiasta.

Kauniit rannat ovat kesäisin houkutteleva kohde. Suomen kesään tottuneille Latvian rannat ovat jo astetta lämpimämpiä, ja hurmaavat pitkillä hiekkakaistaleillaan ja tyrskyillään.

Jurmala sijaitsee n. 20 kilometrin päässä Riiasta, ja on maan suosituin rantakaupunki. Kaupunki on täynnä loma-asuntoja sekä kylpylähotelleja.

Rennompaa tunnelmaa etsivien kannattaa suunnata Ventspilsiin, maan luoteisosaan.

4) Kansallispuistot

Gaujan kansallispuisto sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Riiasta koilliseen.
Gaujan kansallispuisto sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Riiasta koilliseen.

Luonnonystävät eivät pety Latviassa. Metsät peittävät noin 45% maan pinta-alasta, joten kansallispuistoja löytyy runsaasti. Kemerin kansallispuisto sijaitsee lähellä Jurmalaa, ja on hurmaava yhdistelmä soita, metsiä ja järviä. Aluetta voi kiertää kävellen tai pyörällä.

Latvian koillisosassa sijaitsee puolestaan Gaujan kansallispuisto. Sinne pääsee myös Latvian Sveitsiksi kutsutun Siguldan kautta.

5) Pikkukaupungit

Cesis on sympaattinen pikkukaupunki Gaujan kansallispuiston sydämessä.
Cesis on sympaattinen pikkukaupunki Gaujan kansallispuiston sydämessä.

Latvia on täynnä hurmaavia pikkukaupunkeja, jotka kertovat tarinoita menneistä ajoista. Gaujan kansallispuiston uumenissa sijaitsee pieni Cesis, jossa on keskiaikainen linna ja on kieltämättä yksi Latvian söpöimmistä kylistä mukulakivikatuineen ja puutarhoineen.

Lännestä löytyy Kuldiga, joka pröystäilee Euroopan leveimmällä vesiputouksella (se on kuitenkin vain kaksi metriä korkea). Kuldigan vanhan linnan alue on muunnettu vehreäksi alueeksi josta löytyy myös patsaspuisto.

Lähde: Lonely Planet

Lue myös: 10 vinkkiä: Riika ja Jurmala

Lue myös: 10 vinkkiä: Riika lapsiperheille

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.