Saksa on täynnä satumaisen hellyyttäviä pikkukaupunkeja. Kuva: © minnystock | Dreamstime.com
Saksa on täynnä satumaisen hellyyttäviä pikkukaupunkeja. Kuva: © minnystock | Dreamstime.com
· Skye Borg

Viisi suloista pikkukaupunkia Saksassa

Saksa on tunnetusti täynnä ihastuttavia pikkukyliä, joiden tunnelma ja arkkitehtuuri on kuin suoraan satukirjoista. Keskiaikaisia linnoja, pieniä puutaloja, vuoristoisia teitä - nämä kaikki houkuttelevat kävijöitä ihastelemaan söpöjä kyliä kesäisin vuodesta toiseen.

Nämä kylät ovat upeita myös talvisin, lumen koristellessa katot valkoisiksi ja joulumarkkinoiden vallatessa keskustorit.

1. Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber. Kuva: © minnystock | Dreamstime.com
Rothenburg ob der Tauber. Kuva: © minnystock | Dreamstime.com

Yksi maailman hurmaavimpia pikkukyliä, Rothenburg, on saavutettavissa helposti mm. Stuttgartista, Münchenista sekä Nürnbergista. Mukulakivikadut, hyvin ylläpidetyt keskiaikaiset rakennukset ja Altstadt, eli vanhakaupunki tarjoavat elämyksiä koko päiväksi. Kaupungin suojamuuri on pääosin hyvässä kunnossa, ja sitä tutkivat kävelyretket ovat suosittuja.

2. Dinkelsbühl

Dinkelsbühl. Kuva: © Scanrail | Dreamstime.com
Dinkelsbühl. Kuva: © Scanrail | Dreamstime.com

Rothenburgin lähellä sijaitseva Dinkelsbühl on yhtä hurmaava, mutta sen kadut eivät ole kesäisin niin täynnä turisteja. Kaupungin talot ja kadut ovat yhtä hurmaavia, kylän historia tutustumisen arvoinen ja mikä siis parasta: täältä puuttuvat kuvat pilaavat ihmismassat.

Kylän arkkitehtuuri vaihtelee rokokoosta goottilaistyyliin, mikä tekee kiertämisestä kiinnostavaa ja vaihtelevaa. Tänne kannattaa ottaa kamera mukaan, ja nauttia katukahviloista sekä rauhallisemmasta tunnelmasta.

3. Lyypekki

Lyypekki. Kuva: © Scanrail | Dreamstime.com
Lyypekki. Kuva: © Scanrail | Dreamstime.com

Yksi Saksan laajimmista Aldstadteista eli vanhoista kaupungeista, löytyy Lyypekistä. Keskiaikainen kortteli kätkee sisäänsä kuusi kirkkoa sekä paljon uskonnollista taidetta. Tämä pohjoisen kaupunki tarjoaa paljon keskiaikaista tunnelmaa ja on samalla vilkas satamakaupunki. 

Vanha raatihuone, Rathaus, sekä kaksi suurta kaupunkia vartioivaa porttia ovat näkemisen arvoisia. Muista myös maistaa marsipaania, josta kaupunki on maailmalla tunnettu.

4. Meissen

Meissen. Kuva: © Mijeshots | Dreamstime.com
Meissen. Kuva: © Mijeshots | Dreamstime.com

Paljon Prahaa muistuttava Meissen on yksi maan vanhimpia kaupunkeja. Korkeimmalla kohdalla sijaitsevat linna ja katedraali, sekä punaiset katot luovat helposti tunnistettavan tyylin, josta Meissen on kuuluisa.

Kaupunki tunnetaan myös posliinistaan, jonka valmistus jatkuu edelleen. Albrechtsburgin linnaa pidetään Saksan vanhimpana, ja sen goottilainen tyyli näkemisen arvoinen. Vieressä olevassa katedraalissa pidetään usein klassisen musiikin konsertteja.

5. Lindau

Lindau. Kuva: © Sergey Dzyuba | Dreamstime.com
Lindau. Kuva: © Sergey Dzyuba | Dreamstime.com

Eteläisessä Saksassa, Itävallan rajalla sijaitseva Lindau on sopivasti Bodenjärven rannalla. Alpit siintävät taustalla ja kauniit historialliset talot värikkäine julkisivuineen luovat juuri sen tunnelman, jota turistit etsivät.

Lindau on suosittu kesäinen matkakohde: järvelle tehdään veneretkiä, viileä vesi auttaa helteessä, ja ympäröivä luonto tarjoaa paljon kävelypolkuja liikuntaa ja luontoa etsiville.

Lähde: Places to See in Your Lifetime

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.