Sesongin ulkopuolella matkustaminen on usein edullisempaa, ja kohteissa meno rauhallisempaa. Kuva: © Dbyjuhfl | Dreamstime.com
Sesongin ulkopuolella matkustaminen on usein edullisempaa, ja kohteissa meno rauhallisempaa. Kuva: © Dbyjuhfl | Dreamstime.com
· Skye Borg

Säästä ja nauti kiireettömyydestä – 5 kohdetta, joihin kannattaa matkustaa sesongin ulkopuolella

Suurten turistijoukkojen lähdettyä osa matkakohteista vain paranee.

Lennot ovat yleensä halvempia, majoituksesta puhumattakaan. Nähtävyydet eivät ole yhtä ruuhkaisia ja ravintoloihin pääsee jonottamatta. Sesongin jälkeinen aika voi olla juuri se paras aika matkustaa nauttiakseen kiireettömästä tunnelmasta ja hiljaisemmista kaduista.

1) Pariisi, Ranska

Kuva: © Valentin Armianu | Dreamstime.com
Kuva: © Valentin Armianu | Dreamstime.com

Lokakuu ja marraskuun alku ovat erinomaista aikaa matkustaa Pariisiin. Kesän turistimassat ovat häipyneet, jättäen museot ja nähtävyydet hieman rauhallisemmiksi kierrellä ja kokea.

Vaikka Pariisissa on aina kävijöitä, ovat syksyn kuukaudet parasta aikaa kokea värikäs ja kaunis vuodenajan muutos tässä valon kaupungissa.

2) Kanadan luonnonpuistot

Kuva: © Tt | Dreamstime.com
Kuva: © Tt | Dreamstime.com

Kanadan luonnonpuistot, kuten Vancouver Island, ovat komeimmillaan syksyllä. Ihastuttavat kalastajakylät, lukemattomat mahdollisuudet ulkoilulle kuten kalastamiselle sekä vaelluksille, tarjoavat tekemistä kirpeässä syysilmassa.

Kesän kävijämääristä ei ole tietoakaan, ja varsinkin keskellä viikkoa matkaavat voivat kokea alueen täysin eri tavalla kuin loppukesän tungoksessa.

3) Bali, Indonesia

Kuva: © Mikhail Dudarev | Dreamstime.com
Kuva: © Mikhail Dudarev | Dreamstime.com

Balille kannattaa myös suunnata kesän päätyttyä. Sesonkiaika sijoittuu heinä-elokuulle, joten esimerkiksi huhti-toukokuu sekä syyskuu ovat erinomaista aikaa nauttia Balista rauhassa, sekä huomattavasti huokeimmin hinnoin. Yöpyminen hotellissa tai huvilassa voi olla jopa 30-50% halvempaa kuin sesongin aikana.

Sesongin ulkopuolella matkustaminen on myös sään puolesta suositeltavaa: ilma lämmin ja hieman kuivempi kuin kesäaikaan.

4) Dubai, Aramiemiraatit

Kuva: © Sophiejames | Dreamstime.com
Kuva: © Sophiejames | Dreamstime.com

Dubai on aina suosittu, ja sen kaksi vuodenaikaa - kuuma ja kuumempi - eivät oikein anna matkustajille mahdollisuuksia vaihteluun. Sesonki sijoittuu talvikuukausille, noin lokakuulta maaliskuulle. Tämän ajanjakson ulkopuolella hotellit ovat halvempia, ja ilma kuumempi ja kosteampi.

Dubai tarjoaa kuitenkin kaiken suojassa auringon paahteelta, joten loma loppukeväästä voi olla hyvä idea budjettia noudattaville.

5) Kreeta, Kreikka

Kuva: © Gorelovs | Dreamstime.com
Kuva: © Gorelovs | Dreamstime.com

Vaikka Kreetalle suunnistetaan kesähelteillä, on saarella paljon tarjottavaa syksyllä. Heinä-elokuussa saari on täynnä matkustajia, mutta syyskuussa ihmismassat ovat lähteneet ja oleminen huomattavasti väljempää.

Sää on lämpimän leuto, ei paahtavan kuuma, merivesi täydellisen lämmintä ja hotellien hinnat yleensä huokeampia. Rannoilla on tilaa ja nähtävyyksiä sekä saarta on kiva kiertää ilman ruuhkia.

Lähde: Travel & Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.