Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Punainenmeri on uskomattoman monipuolinen eläimistöltään. Kuva: © Stanislav Moroz | Dreamstime.com
Punainenmeri on uskomattoman monipuolinen eläimistöltään. Kuva: © Stanislav Moroz | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Viisi hyvää syytä viettää sukellusloma Egyptissä

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Egypti on täydellinen lomakohde niille, jotka harrastavat vedenalaisen maailman tutkimista. Punaisenmeren aluetta pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista.

Pohjois-Afrikan vedenalainen paratiisi

Punainenmeri tarjoaa täydellisen ympäristön sukeltamiseen. Merivesi on lämmintä, kirkasta ja täynnä värikästä merenalaista elämää. Punaistamerta pidetäänkin yhtenä maailman parhaista sukelluspaikoista. Sen pinnan alla piilotteleva monipuolisuus houkuttelee sukeltajia paikalle, sillä nähtävillä on niin koralleja kuin eksoottisia kalojakin. Suosituimmat sukelluskeskukset, Marsa Alam, Hurghada ja Sharm El Sheikh tarjoavat lisäksi paljon palveluita ja majoitusvaihtoehtoja.

Kuva: © Cezary Wojtkowski | Dreamstime.com
Kuva: © Cezary Wojtkowski | Dreamstime.com

Täydelliset olosuhteet

Sukellusolosuhteet alueella ovat ihanteelliset. Veden lämpötila laskee hyvin harvoin alle +22℃ edes keskellä talvea. Kesäisin veden lämpötila varsinkin eteläisessä osassa Punaistamerta on jopa +30℃. Tämä mahdollistaa useita sukelluskertoja samalla venereissulla ilman että viileys saa vallan sukeltajista. Maalla lämpötila on vuodenajasta riippuen noin +20 - 40℃, mikä tekee Egyptistä hyvän matkakohteen vuoden ympäri.

Merivesi on niin kirkasta, että näkyvyys on yleensä erinomainen. Parhaimmillaan sukeltajat voivat nähdä 40 metrin päähän, mikä tekee koralliriutta-alueista käytännössä eläviä akvaarioita. Myös vedenalaista valokuvausta harrastavat sukeltajat viihtyvät siksi Egyptissä.

Uskomattomat koralliriutat

Punainenmeri on tunnettu etenkin koralliriutoistaan. Ne ovat pysyneet melko koskemattomina ja terveinä, vaikka samaan aikaan ympäri maailmaa suuret riutta-alueet kärsivät suurista vahingoista ja rappeutuvat koko ajan. Alueen koralliriutat asuttavat noin 220 erilaista korallilajia. Näin se pystyy tarjoamaan suojaa ja ruokaa yli 1 100 eri kalalajille.

Punaisenmeren tunnetuin ja parhaassa kunnossa oleva riutta löytyy Ras Mohammedin kansallispuistosta, jossa merialue on suojeltu vuodesta 1983 lähtien. Noin 480 km² laajuinen alue löytyy Siinain niemimaan eteläisimmästä kärjestä. Myös Giftun Islands Hurghadan rannikolla sekä Tiraninsalmi ovat erinomaisia, elinvoimaisia alueita.

Kuva: © Maryna Konoplytska | Dreamstime.com
Kuva: © Maryna Konoplytska | Dreamstime.com

Historiallisia hylkyjä

Kalojen ja korallien lisäksi Punainenmeri tarjoaa paljon hylkyjä, joita pääsee tutkimaan ainoastaan sukeltamalla. Suurin osa pohjaan vajonneista aarteista on peräisin toisen maailmansodan ajalta, kuten S.S.Thistlegorm, joka upposi mereen vuonna 1941. Hylyn kylki on haljennut, ja sukeltamalla pääsee ihmettelemään sen ruumassa olevia moottoripyöriä, aseita ja autoja.

Hurghadasta pohjoiseen sijaitseva Shaab Abu Nuhasin riutta taas on kuuluisa monista veneen hylyistä, joita riutta on vaatinut vuosien saatossa.

Kuva: © Galina Zakharova | Dreamstime.com
Kuva: © Galina Zakharova | Dreamstime.com

Hintataso on edullinen ja palvelut kohdillaan

Egyptissä on helppoa ja suhteellisen edullista päästä käsiksi sukeltamisen saloihin. Aloittelijoiden sukelluskursseja järjestetään viikoittain ja tutustumaan veden alle pääsee hyvin helposti kaikista suurista lomakeskuksista käsin.

Sukeltajien suosimat safarit, joissa eletään luksusveneessä nauttien näin useammista sukelluskerroista, ovat hinnaltaan esimerkiksi Malediiveja, Bahamaa tai Floridaa huokeammat. Lisäksi Egyptin runsas kohdevalikoima tarjoaa suuremmallekin matkustajajoukolle tarpeeksi tekemistä. Osa voi sukeltaa vaikka päivittäin, kun taas muuta tekemistä kaipaavat voivat nauttia vaikkapa historiasta ja hiekkarantojen tarjonnasta.

Lähde: Tripsavvy

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.