Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Guggenheimin taidemuseo on Bilbaon vetonaula
Guggenheimin taidemuseo on Bilbaon vetonaula
· Napsun toimitus

Viikonloppu Bilbaossa? Ota tästä vinkit talteen!

Boheemi ja taidetta huokuva satamakaupunki Bilbao on hyvä kohde viikonloppulomalle. Suositun Guggenheimin taidemuseon lisäksi kaupungista löytyy puistoja ja herttaisia ravintoloita.

Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Bilbaon keskellä virtaa Nervión-joki ja sitä ympäröivät vehreät vuoret. Satama-alue on siivottu moderniksi ja houkuttelevaksi osaksi vanhaa satamakaupunkia. Useimmille nähtävyyksille pystyy kävelemään helposti päivän aikana, ja metro yhdistää esikaupungit, keskustan sekä rannikon näppärästi toisiinsa.

Viikonlopun aikana ehtii kokemaan paljon. Artxanda Funicular kuljettaa turistit kolmessa minuutissa Artxanda-vuoren huipulle ihailemaan näkymiä ylhäältä käsin. Upeiden maisemien lisäksi laelta löytyy kahviloita sekä vapaa-ajankeskus.

Viikonloppu Bilbaossa? Ota tästä vinkit talteen!

Yhden päiväkävelyn aikana pystyy näkemään runsaasti nähtävyyksiä. Saman patikoinnin yhteyteen voi liittää niin Zubizuri-sillan ja kävelyn pitkin Paseo Uribitartea aina kaupungintalolle saakka.

Arenal, entinen suomaa, on nykyisin suosittu promenadi ja puisto, josta löytyy sunnuntaisin kukkatori. Tätä ympäröivät San Nicolásin kirkko sekä Arriaga-teatteri. Matkaa kannattaa jatkaa ravintoloita täynnä olevalle Plaza Nuevalle tai alkuperäisille “Seitsemälle kadulle”, Siete Calles, josta löytyy lukuisia baareja sekä paikallista tapasta tarjoilevia pintxo-ravintoloita.

Kuva: © Serban Enache | Dreamstime.com
Kuva: © Serban Enache | Dreamstime.com

Casco Viejo, Bilbaon vanhin kaupunginosa, on täynnä vilskettä. Täällä kannattaa keskittyä ruokailuun, tutustua pieniin putiikkeihin sekä rentoon istumiseen katubaarissa ihmisiä katsellen.

Lämpiminä päivinä voi suunnata Doña Casilda de Iturrizarin puistoon, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi eväiden syömiseen ja levähtämiseen kaupunkiin tutustumisen lomassa.

Viikonloppu Bilbaossa? Ota tästä vinkit talteen!

Jos mielit rannalle raikasta ilmaa hengittämään, kuljettaa metrolinja numero 1 Moyua-asemalta suoraan Getxon aseman läheisyydestä löytyvään pieneen hurmaavaan kalastajakylään. Meren lisäksi täällä voi ihailla hienoja kartanoita, viettää aikaa rannalla ja nauttia ravintoloiden mereneläviä tarjoavasta menuusta.

Kulttuuria etsiville kaksi museota ovat ylitse muiden. Suosittu Guggenheimin museo täytti vuonna 2017 jo 20 vuotta. Sen lisäksi Museo de Bellas Artes on käymisen arvoinen monipuolisemmalla tarjonnallaan.

Guggenheimin lisäksi kaupunki on täyttynyt arkkitehtuurilla ja taiteella. Bilbaon metron on suunnitellut Norman Foster, yksi silta on Santiago Calatravan käsialaa ja kaupungista löytyy myös Philippe Starckin suunnittelema kulttuurikeskus.

Lähde: Independent

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.