Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Villeroy & Boch
Kuva: © Villeroy & Boch
· Helinä Laajalahti

Vessanpyttyjen historiaa Villeroy & Bochin päämajassa – Mettlachin outlet Saksassa on sisustajan taivas

Keramiikkaa valmistavan Villeroy & Bochin päämaja näyttelyineen ja outlet-keskuksineen sijaitsee kauniin Saarlandin alueella Saksan Mettlachissa. Lähistöllä voi vierailla myös ainutlaatuisessa luontokohteessa.

Keramiikkajätti Villeroy & Bochin pääkonttori sijaitsee Saksan Mettlachissa, aivan lähellä Luxembourgin ja Ranskan rajaa. Ranskalaisen François Bochin vuonna 1748 perustama yritys aloitti toimintansa Luxembourgissa, mutta siirtyi siitä myöhemmin Saksaan.

Mettlachin pääkonttori löytyy kauniista vanhasta pappilasta, joka on ulkopuolelta yhtä klassisen tyylikkään näköinen kuin Villeroy & Bochin tuotteetkin. Pääkonttori on sijainnut tässä rakennuksessa keskellä Mettlachin kylää jo vuodesta 1809 lähtien.

Kuva: © Helinä Laajalahti
Kuva: © Helinä Laajalahti

Vierailukeskuksessa on museo, jossa pääsee tutustumaan keramiikkayrityksen historiaan barokista nykyaikaan. Vierailukeskuksessa voi myös nähdä kuinka Villeroy & Bochin laajaa tuotevalikoimaa luodaan. Tarjolla on tietoa vessanpyttyjen suunnittelusta hienoimpien lautasten maalaustaiteeseen.

Keskuksen laajassa ja monipuolisessa näyttelyssä pääsee puolestaan tutustumaan niin historiallisiin kuin nykyaikaisiinkin Villeroy & Bochin tuotteisiin.

Kuva: © Helinä Laajalahti
Kuva: © Helinä Laajalahti

Mettlachin keskustassa, muutaman sadan metrin päässä pääkonttorista sijaitsee Villeroy & Bochin outlet-keskus, jonka laajasta valikoimasta voi tehdä löytöjä pikkurahalla. Aikaa kuitenkin kannattaa varata reilusti, sillä tutkittavaa riittää.

Kuva: © Villeroy & Boch
Kuva: © Villeroy & Boch

Mettlach on Villeroy & Bochin lisäksi tunnettu myös Saarlandin alueen maamerkistä, Saarschleifesta eli Saarin mutkasta. Se on Saar-joen uurtama silmukka, josta on muodostunut omalaatuinen luonnonnäkymä. Parhaat näköalat silmukkaan saa Cloefin näköalapaikalta, joka sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin automatkan ja vain viiden kilometrin pyörämatkan päässä kaupungin keskustasta.

Alueelle järjestetään myös jokiristeilyjä.

Kuva: © Schulzhattingen | Dreamstime.com
Kuva: © Schulzhattingen | Dreamstime.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.