Tianmen-vuoren lasiset kävelysillat, Kiina
Tianmen-vuoren lasiset kävelysillat, Kiina
· Napsun toimitus

Vatsaa kipristää, mutta maisemat hurmaavat - 5 hurjaa siltaa

Turistit menevät minne vain elämysten perässä, myös pitkille ja korkealla heiluville silloille.

Usein juuri silta on itse nähtävyys, joka on matkailijat paikalle houkutellut. Olipa kyseessä sitten lasipohjainen kävelysilta vuoristossa, tai heiluva köysisilta puiden yllä, varmaan on että ihan jokaiselle nämä kohteet eivät sovi.

1. Carrick-a-Rede, Pohjois-Irlanti

Carrick-a-Rede, Pohjois-Irlanti
Carrick-a-Rede, Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin rannikolle matkailijoita houkuttelee yksinkertainen köysisilta, joka ei oikeastaan johda mihinkään. Sen tehtävä on luultavasti vain testata matkailijoiden hermoja, kun taival taittuu kahden kallion välissä noin 30 metrin korkeudessa meren päällä. Paikalle johtaa pieni polku, jonka päässä koitos odottaa. Alueella ei ole muuta nähtävää, ja paikalle tullaankin yleensä vuokra-autolla tai bussin kyydissä.

2. Tianmen-vuoren lasiset kävelysillat, Kiina

Tianmen-vuori, Kiina
Tianmen-vuori, Kiina

Tuntuu, että koko Tianmen-vuoren ympäristö on suunniteltu testaamaan matkailijoiden hermoja. Alkuperäinen lasipohjainen kävelysilta - The Walk of Faith, avattiin vuonna 2011. Se kapuaa noin 1400 metrin korkeudessa ja on 60 metriä pitkä. Seurakseen se on saanut elokuussa 2016 avatun Coiled Dragon Cliff Glass Walkway -nimeä kantavan 100 metriä pitkän lasisen kävelysillan. Yhteensä vuorta kiertää peräti kolme lasipohjaista kävelysiltaa.

3. Capilano-joen köysisilta

Capilano-joen köysisilta
Capilano-joen köysisilta

Vancouverissa Kanadassa sijaitseva silta on rakennettu 1889. Se on pituudeltaan 137 metriä ja roikkuu noin 70 metriä Capillano-joen yläpuolella. Capilano Suspension Bridge Park on täynnä pitkiä köysisiltoja, niitä löytyy alueelta peräti seitsemän. Puiston uusin rakennelma, Cliffwalk, johdattaa matkailijat pitkin kapeita kävelyteitä pitkin vuorten rinteitä.

4. Trift Bridge, Sveitsi

Trift Bridge, Sveitsi
Trift Bridge, Sveitsi

Korkeiden huippujen maa Sveitsi on ihanteellinen hermoja testaaville silloille. Alppien pisin kävelysilta on noin 170 metriä pitkä, ja se kulkee noin 100 metrin korkeudessa. Trift-jäätikön suulla kulkeva silta houkuttelee vuosittain paikalle noin 20 000 kävijää. Sillalle pääsee Meiringeristä lähtevällä gondolalla, joka vie kävijät huipulle. Siltaa ei saavuteta helposti, köysiradan jälkeen on käveltävä vielä noin kahden tunnin matka sillan alkupäähän.

5. Royal Gorge Bridge, Colorado, Yhdysvallat

Royal Gorge Bridge, Colorado, Yhdysvallat
Royal Gorge Bridge, Colorado, Yhdysvallat

Noin tunnin ajomatkan päässä Colorado Springsistä sijaitsee huimat näkymät kanjonien ylle tarjoava Royal Gorge -silta. Kanjoni ylitetään noin 380 metrin pituiselta matkalta Arkansas-joen yllä. Se oli vuoteen 2011 asti maailman korkein silta, 291 metriä, kunnes kiinalaiset rakensivat huimat siltansa kansallispuistoihin. Siltaa ympäröi keskus joka tarjoaa myös ravintoloita, lasten leikkikentän, condolan, köysiradan sekä vierailijoita kanjonin päällä kaapelin varassa heiluttavan hurjan Skycoasterin.

Lisää huimia kävelysiltoja löytyy täältä.

Lähde: Msn.com

Kuvat: Dreamstime

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.