Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Muista nämä vinkit rinteessä ja ladulla! Kuva: © Rtbilder | Dreamstime.com
Muista nämä vinkit rinteessä ja ladulla! Kuva: © Rtbilder | Dreamstime.com

Vältä vahingot rinteessä ja ladulla - 5 vinkkiä

ILMOITUS Hiihtolomakausi täyttää hiihtokeskukset ympäri maailmaa. Me Chubbilla kokosimme tärkeitä vinkkejä turvalliseen hiihtolomaan, jotta voit keskittyä tärkeimpään – nauttimaan lomasta. Kun seuraat rinnesääntöjä, varmistat itsellesi ja muille vaarattoman ja mukavan laskettelun.

Tässä vinkit turvalliseen menoon rinteessä ja laduilla:

1. Muista käyttää kypärää ja tarkista välineet ennen rinteeseen lähtöä

Kypärä on tärkeä turvavaruste, riippumatta siitä oletko aloittelija tai ammattilainen. Tärkeintä kypärässä on sen hyvä istuvuus, jotta se suojaa päätä iskuilta. Kypärä myös suojaa hyvin kylmältä tuulelta ja pitää pään lämpimänä. Useimmissa laskettelukeskuksissa voit vuokrata kypärän muutamalla eurolla, tämä on kätevä vaihtoehto, jos sinulla ei ole omaa kypärää tai et halua kuljettaa kypärää mukana matkalla.

2. Laskettele taitosi mukaan

Hiihtolomaviikoilla rinteissä voi olla tungosta ja enemmän eri tasoisia laskijoita. Valitse rinne oman taitotasosi mukaan, mukauta vauhti taitoihisi ja unohda syöksylasku. Hyvä vinkki on pitää vauhti sellaisena, että pystyt tarvittaessa väistämään ja pysähtymään nopeasti.

3. Käytä vain virallisia reittejä

Turvallisinta on laskea hoidetuilla rinnealuilla, varsinkin silloin kun on vähän lunta, jolloin rinteiden ulkopuolella laskemiseen liittyy tavallista korkeampia riskejä. Muiden kuin virallisten reittien käyttäminen on hiihtokeskuksissa omalla vastuulla. Vakuutus ei yleensä korvaa laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

4.  Noudata väistämissääntöjä

Rinteessä ja ladulla ylhäältä ja takana tulevalla on aina väistämisvelvollisuus. Ohita rinteessä muut laskettelijat, varsinkin lapset, riittävän etäältä. Tällöin varmistat oman ja muiden turvallisuuden.

5. Pukeudu sään ja aktiviteetin mukaisesti 

Laskettelu- ja hiihtovaatteissa tärkeintä on, että ne pitävät sinut kuivana ja lämpimänä. Vääränlaiset vaatteet ja varusteet helposti pilaavat koko reissun. Valitse sellaiset vaatteet, että ne pitävät vettä, hengittävät ja ovat riittävän löysät, jotta pystyt liikkumaan. Puuvillasta tehdyt vaatteet kannattaa unohtaa, sillä puuvilla imee kosteutta eikä kuivu nopeasti. Sen sijaan merinovilla, joka on luonnostaan antibakteerinen, sitoo lämpöä myös kosteana ja tuntuu mukavalta päällä. 

Matkavakuutuksen voimassaolo ulkomaan laskettelumatkalla

Ennen matkalle lähtöä on hyvä hankkia matkavakuutus, joka kattaa sekä matkustajan että matkatavarat. Matkustajavakuutus turvaa esimerkiksi kuljetuskustannukset, jos loukkaannut rinteessä, kun taas matkatavaravakuutuksesta on hyötyä esimerkiksi, jos sukset varastetaan tai eivät jostain syystä saavu perille matkakohteeseen asti.

Chubb Matkavakuutus on voimassa, kun laskettelee tai hiihtää huvin vuoksi. Matkavakuutus ei korvaa kilpaurheilua ja sen harjoittelua. Huomaathan myös, että vakuutus ei korvaa laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella, nopeuslaskua tai syöksylaskua.

Napsun lukijat saavat nyt helmikuun loppuun asti 15 % alennuksen matkavakuutuksesta koodilla NAPSUTALVI15. Käy tutustumassa Chubb Matkavakuutukseen. Vakuutuksen voimaanastuminen voi olla tätä myöhemmin.

Kuva: © Pro777 | Dreamstime.com
Kuva: © Pro777 | Dreamstime.com

Napsun kanssa yhteistyössä Chubb European Group SE, siivuliike Suomessa.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.