Nämä kohteet kannattaa laittaa listalle, jos haluaa lähteä vähemmän seikkailluille poluille.
Nämä kohteet kannattaa laittaa listalle, jos haluaa lähteä vähemmän seikkailluille poluille.
· Napsun toimitus

Vaihtelua perusturisteiluun? Viisi huimaa seikkailua syrjässä paljon tallatulta polulta

Joistakin matkakohteista tulee suoranaisia synonyymejä tietyille aktiviteeteille - kuten surffaus Australiassa ja vaellus Nepalissa. Mutta entäpä jos haluaakin kokea matkallaan seikkailun, mitä naapuri ei välttämättä ole vielä kokenutkaan?

Lonely Planet listaa kymmenen perinteisestä turistitutkasta syrjemmällä olevaa kohdetta, joissa voi haastaa itsensä seikkailuun. Keräsimme tähän niistä viisi:

1. Azerbaidžan

Azerbaidzan
Azerbaidzan

Euroopan ja Aasian rajalla, kuin todellisuuden ja fantasian välimaastossa, sijaitseva valtio oli monelle tuntematon Bakussa vuonna 2015 järjestettyihin Euroopan kisoihin saakka.

Kaukasus-vuoriston ja Kaspianmeren välissä lepäävä Azerbaidžan on moderni valtio, joka tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia seikkailuun mm. vaeltamisen ja maastopyöräilyn muodossa.

2. Kamerun

Kamerun
Kamerun

Läntisessä Afrikassa sijaitsevassa Kamerunissa on valtavat ja paljolti lähes koskemattomat vaellusmahdollisuudet.

Korkeat kukkulat, aktiiviset tulivuoret ja kesyttämättömät kosket tarjoavat adrenaliinin hakuiselle matkaajalle monipuolisia mahdollisuuksia mm. kiipeilyyn, pyöräilyyn tai jokiretkille.

3. Cookinsaaret

Cookinsaaret
Cookinsaaret

Tyynenmeren Polynesiassa sijaitsevat Cookinsaaret ovat trooppinen paratiisi, jotka tarjoavat suoranaisen buffet-pöydän seikkailumahdollisuuksia.

Vaikka Cookinsaaret helposti mielletäänkin ylellisten kuherruskuukausien viettopaikaksi, tarjoaa korallien ympäröimä saaristo etenkin hieman syrjemmällä mahdollisuuksia villimpäänkin seikkailuun: jännittäviä luolia, kallioisille huipuille vieviä polkuja ja sukelluskohteita, missä voi pulahtaa yllättävänkin syvälle Tyynenmeren syvyyksiin.

4. Gabon

Gabon
Gabon

Kolme neljäsosaa Läntisessä Afrikassa sijaitsevasta Gabonista on edelleen tiheää trooppista sademetsää.

Siellä vaeltamaan pääsevät onnekkaat löytävät kauniita laguuneja, pilvien sisään nousevia vuoria ja kivisiä kanjoneita pitkin tyrskyviä koskia. Ja tästä listasta puuttuvat vielä Gabonin villieläimet: Loangon kansallispuistossa voi retkeillä katsomaan läntisiä tasankogorilloja sekä virtahepoja ja Ivindon kansallispuistossa voi vaeltaa aukiolle, missä voi nähdä mm. gorilloja ja norsuja yhtä aikaa!

Täydellinen paikka surffaukselle löytyy puolestaan Mayumbasta.

5. Réunion

Réunion
Réunion

Ranskan omistama, pikkuruinen Réunionin saari Intian valtameressä, Madagaskarin itäpuolella on matkakohde, jossa voi harrastaa lähes mitä tahansa aktiviteettia.

Yli kolmeen kilometriin nousevat tulivuoret, trooppinen sademetsä ja valtameren aaltojen huuhtelemat rannat tarjoavat pieneen pakettiin pakatun yhdistelmän, josta moni matkakohde saa olla kateellinen.

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.