Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Länsi-Australiassa sijaitseva Hutt Lagoon on hämmentävän pinkki. Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com
Länsi-Australiassa sijaitseva Hutt Lagoon on hämmentävän pinkki. Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Väärän värinen järvi - Australian Hutt Lagoonin pinkki maisema houkuttelee valokuvaajia

Australian länsiosassa, noin 500 kilometriä Perthista pohjoiseen, sijaitsee Hutt Lagoon, joka on väritykseltään ihmeellisen pinkki. Laguunin väri tulee beta-karoteenista.

Länsi-Australian rannikolla sijaitseva Hutt Lagoon on ihmeellinen paikka. Suolaisen veden laguunissa elää Dunaliella salina -nimistä levää, joka tuottaa beta-karoteenia - mistä myös johtuu laguunin veden väri. Beta-karoteenia käytetään väriaineena esimerkiksi ruoassa ja lääkkeissä, ja alueelta löytyykin maailman suurin keskittymä levää kasvattavia tiloja. 

Pigmentin ansiosta Hutt Lagoonin maisema on usein pinkin eri sävyjen maalaama, ja se houkuttelee paikalle valokuvaajia ja ihmettelijöitä ympäri maailmaa.

Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com
Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com

Hutt Lagoon saa vetensä merivedestä ja lähialueen makeista lähteistä, ja sen erottaa Intian valtamerestä vain rantakaistale dyyneineen. Ajamalla alueen läpi ei aivan saa käsitystä siitä, miten kaunis paikka onkaan. Ilmakuvat paljastavat tilkkutäkkimäisen kokoelman punaisia, pinkkejä ja muun sävyisiä värialtaita.

Kesän aikana vesi haihtuu alueelta - jopa noin 95 % maanpinnasta peittyy kuivalla suolapinnalla. Talviaikaan sateet täyttävät jälleen alueen vedellä, jolloin pinkit altaat ovat näkyvissä. Laguuni vaihtelee värejään vuodenajan, vuorokaudenajan ja säätilan mukaan, joten tarjolla olevat kuviot ovat aina uusia. Paras aika vierailla paikalla on aamuisin ja auringonlaskun aikaan.

Kuva: © Adwo | Dreamstime.com
Kuva: © Adwo | Dreamstime.com

Paras reitti päästä alueelle on Perthistä, josta voi ottaa lennon Geraldtoniin. Tästä matkaa voi jatkaa omalla autolla tai bussilla Northampton Visitor Centeristä.

Lähde: Rove

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.