Uuteen-Seelantiin matkustavien turistien määrä on lisääntynyt huomattavasti.
Uuteen-Seelantiin matkustavien turistien määrä on lisääntynyt huomattavasti.

Uuden-Seelannin turistiryntäys – hotellit loppuvat kesken!

Uudesta-Seelannista on tullut viime vuosina niin suosittu matkailijoiden keskuudessa, että majoituspaikat ovat loppumassa kesken. Saarivaltioon matkaavien turistien määrä on nykyisin huomattavasti suurempi kuin muutama vuosi sitten ennustettiin, eikä valtio ole osannut varautua tällaiseen ryntäykseen.

Viime vuonna Uudessa-Seelannissa vieraili 3,5 miljoonaa turistia ja vuoteen 2022 mennessä määrän arvellaan nousevan 4,5 miljoonaan vuosittain. Tämä on lähes yhtä paljon kuin maan omien asukkaiden lukumäärä - 4,7 miljoonaa.

Uudessa-Seelannissa tehdyn tutkimuksen mukaan maassa on hieman yli 3000 majoituspaikkaa, jotka tarjoavat majoitusta yhteensä reilulle 130 000 matkaajalle. Tutkimuksen mukaan majoituspaikkojen käyttöaste on komea 89% läpi vuoden.

Hotellit voivatkin olla niin täynnä, että suuri joukko iäkkäitä amerikkalaisturisteja jouduttiin majoittamaan Aucklandissa perinteisen Maori-kylän huoneiden lattialle lennon peruutuksen sattuessa. Koko kaupungin hotellit olivat nimittäin täynnä.

Hotellihuoneiden puuttuessa myös uudenlaisten majoitusvaihtoehtojen, kuten Airbnb:n, tarjonta on alkanut lisääntyä.

Kasvaneella turismilla on myös kääntöpuolensa pienessä saarivaltiossa. Matkailuviranomaiset nimittäin pelkäävät, että lisääntyneet turistimäärät kuluttavat retkiverkostoa ja ympäristöä sekä esimerkiksi tukkivat pienten kaupunkien viemäriverkostoa.

Lähde: Travel + Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.