Yhdysvallat tiukensi turvatarkastusmääräyksiään jälleen viime viikolla.
Yhdysvallat tiukensi turvatarkastusmääräyksiään jälleen viime viikolla.
· Napsun toimitus

USA:n tiukentuneet lentokenttätarkastukset - mihin matkustajan tulee varautua

Yhdysvaltoihin matkustavien osalta turvatarkastuksia tiukennettiin jälleen viime viikolla. Tiukentuneet lentokenttätarkastukset saavat helposti tuskanhien nousemaan pintaan. Miten niihin voi tavallinen matkaaja varautua etukäteen?

Uudet säännökset koskevat kaikkia Yhdysvaltoihin tulevia lentoja ja niiden vaikutuspiirissä on kaikkiaan yli 300 000 matkustajaa päivittäin. Viime viikolla voimaan tulleiden uusien säännösten näkyvin muutos ovat tiukentuneet turvatarkastukset.

Voimaan tulleiden säännösten mukaan kaikki matkustajat – myös Yhdysvaltojen kansalaiset – joutuvat haastatteluun ennen Yhdysvaltoihin matkaavaan koneeseen nousua. Jotkut lentoyhtiöt, kuten Air France, hoitavat tämän laittamalla matkustajat täyttämään lyhyen kyselylomakkeen, kun taas useat muut lentoyhtiöt tekevät haastatteluita joko lähtötarkastustiskeillä tai lähtöportilla.

Myös matkustajille näkymättömämpiä turvatarkastuksia ja esimerkiksi koirien käyttöä on lisätty.

Tämän vuoksi matkustajia suositellaan varaamaan runsaasti aikaa lentokentälle ennen Yhdysvaltojen lentoa. Tilanne suositellaan tarkistamaan omalta lentoyhtiöltä, mutta yleinen ohje on saapua lentokentälle kolme tuntia ennen lähtöä.

Elektronisille laitteille on tiedossa lisätarkastuksia, mutta ainakin toistaiseksi käsimatkatavaroissa saa edelleen kuljettaa samoja laitteita kuin aiemminkin, eli esimerkiksi kannettavien tietokoneiden tuonti koneeseen on edelleen sallittua.

Kannettavien tietokoneiden osalta tiukennuksia on varmasti tulossa lisää tulevaisuudessa. Tämä liittyy tutkimukseen tietokoneiden litiumakkujen syttymisherkkyydestä, mikä voi aiheuttaa erittäin suuren turvallisuusriskin lentokoneelle.

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.