Uutinen sisältää Napsun yhteistyökumppanien linkkejä
Eurooppaan voi matkustaa, kunhan noudattaa erityistä varovaisuutta. Kuvassa Rodos. Kuva: Freesurf69 | Dreamstime.com
Eurooppaan voi matkustaa, kunhan noudattaa erityistä varovaisuutta. Kuvassa Rodos. Kuva: Freesurf69 | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Ulkoministeriö lievensi matkustussuositustaan: "Jos matkustat, ole vastuullinen"

Suomen ulkoministeriö höllensi tänään matkustussuositustaan. Ministeriö suosittelee edelleen noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustettaessa EU- ja Schengen-alueelle.

Ulkoministeriö lievensi tänään Eurooppaan suuntautuvan matkustuksen ohjeistustaan. Matkailijoita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen matkustettaessa EU- ja Schengen-alueelle. Muualle tulisi edelleenkin matkustaa vain ehdottoman välttämättömästä syystä. Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan ministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustusta.

Ulkoministeriö muistuttaa, että kaikki maat voivat asettaa maahantulorajoituksia omilla rajoillaan. Ajantasaiset maahantulosäädökset tulee tarkistaa kohdemaan viranomaisilta ennen matkaa. Useat maat vaativat negatiivista koronatestitulosta, todistusta sairastetusta koronasta tai todistusta koronarokotteen saamisesta edellytyksenä maahanpääsyyn. On hyvä myös tarkistaa, millä kielellä tarvittavat todistukset kohdemaassa edellytetään.

Suomeen palatessa karanteenin ja koronatestin tarve riippuu jokaisen henkilökohtaisesta rokotetilanteesta, aiemmin sairastetusta koronasta, kohdemaassa otetusta koronatestistä sekä iästä. Tarkista ajantasaiset ohjeet Suomeen paluusta THL:n sivulta tästä

Matkanjärjestäjistä Aurinkomatkat ja TUI tarjoavat asiakkailleen maksuttoman koronatestin ennen paluulentoa takaisin Suomeen. Matkanjärjestäjät ovat muokanneet muutos- ja peruutusehtojaan erittäin joustaviksi, jotta lomasta haaveilevat voivat turvallisin mielin varata matkan.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.