Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Filippiineillä pääsee helposti lähelle luontoa. Kuva: © Freesurf69 | Dreamstime.com
Filippiineillä pääsee helposti lähelle luontoa. Kuva: © Freesurf69 | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Trooppista eksotiikkaa ja maailmanperintöä - Viisi vinkkiä Filippiineille

Filippiinit on eksottinen matkakohde, joka sopii erityisesti luonnosta ja elämyksistä kiinnostuneille matkaajille. Lukuisista saarista koostuva valtio antaa matkustamiseen omat haasteensa, minkä vuoksi matkan suunnittelu etukäteen kannattaa.

Filippiinien saaristo on toistaiseksi välttynyt samanlaisilta turistimääriltä kuin naapurivaltionsa Thaimaa ja Vietnam. Filippiineillä matkailija saakin olla enemmän rauhassa, mutta palveluista ei silti tarvitse tinkiä.

Haastavaksi maahan tutustumisen tekee sen omalaatuinen maasto: Filippiinit on saaristo, joka koostuu yli 7 000:sta saaresta hyvin laajalla alueella. Siksi etukäteen tehdyt suunnitelmat helpottavat lomaa huomattavasti. Jos olet suuntaamassa Filippiineille, tässä viisi vinkkiä reissuun.

Viganin kaupunki, Luzon

Viganissa elää vahva espanjalainen perinne ja sen huomaa heti saapuessaan kaupunkiin. Leveitä mukulakivikatuja reunustavat koristeelliset talot parvekkeineen, ja aukioilta löytyy vesilähteitä - kaikesta huokuu eurooppalainen tunnelma.

Vigan sijaitsee Luzonin saarella ja se on Ilocos Sur -alueen pääkaupunki. Se on myöskin Unescon maailmanperintölistalla sekä New7Wonders -listalla hienosti säilyneen historiallisen ulkoasunsa vuoksi.

Kuva: © Akarat Phasura | Dreamstime.com
Kuva: © Akarat Phasura | Dreamstime.com

Puerto Princesan maanalainen joki, Palawan Island

Yksi Filippiinien niin sanotuista pakko-nähdä -paikoista on Palawanin provinssissa sijaitseva maanalainen joki. Tämä noin kahdeksan kilometriä pitkä joki on sekä Unescon maailmanperintökohde että osa New7Wonders of Nature -listaa.

Itse joki kiertelee läpi hyvin vaikuttavan oloisen kalkkikivisen karstimaan. Paras tapa tutustua tähän ihmeeseen on osallistua ohjatulle veneretkelle, jossa tutkitaan alueen ja reitin luolastoa pienten veneiden kyydissä.

Kuva: © Tashulia | Dreamstime.com
Kuva: © Tashulia | Dreamstime.com

Manila

Filippiineillä tuskin voi käydä ilman reissua sen pääkaupunkiin Manilaan. Tämä hektinen suurkaupunki on yhdistelmä lukuisia kulttuureja. Mainettaan parempi Manila on täynnä museoita, kauppoja, ravintoloita ja baareja - kaupunki herää todella eloon vasta auringon laskeuduttua.

Manilalla ei ole varsinaista keskustaa, mutta yksi sen suosituimmista kävelyalueista on ehdottomasti Intramuros District. Tämä muurien sisällä sijaitseva vanha alue on pieni ja saanut vaikutteensa espanjalaisten läsnäolosta saarilla - se muistuttaakin paljon Havannaa. Alueelle tullaan rentoutumaan ja ihastelemaan rakennuksia.

Jos Manila tuntuu liian kaoottiselta, voit suunnata yhteen alueen toisista suurista kaupungeista. Makati on täynnä trendikkäitä ravintoloita, ostoskeskuksia sekä Filippiinien parhaaksi väitettyä yöelämää.

Kuva: © Mikhail Davidovich | Dreamstime.com
Kuva: © Mikhail Davidovich | Dreamstime.com

Chocolate Hills, Bohol

Kuuluisa luonnonnähtävyys Chocolate Hills on melko ainutlaatuinen maailmassa. Alue koostuu pienistä, kartion muotoisista kukkuloista. Kukkuloiden tarkkaa lukumäärää ei ole pystytty laskemaan, mutta niitä arvioidaan olevan runsaasti yli tuhat. Sadekauden aikana kukkuloita peittää nurmi, mutta kuivan kauden saapuessa ruoho kuivuu. Omalaatuinen suklaan väri peittää tuolloin kukkulat, mistä ilmiö on saanut nimensä.

Paras aika vierailla alueella onkin kun kaikki on muuttunut ruskeaksi. Siksi alueelle kannattaa suunnata lokakuun loppupuolelta aina toukokuun alkuun.

Kuva: © Hugo Maes - Dreamstime.com
Kuva: © Hugo Maes - Dreamstime.com

Lue myös: Kuin suklaasuukkoja! Omalaatuiset suklaakukkulat hurmaavat Filippiineillä

Coron, Palawan Island

Filippiineille ei suunnata ilman vierailua hiekkarannalla. Palawan Island on rantalomailuun hyvä kohde, sillä se tarjoaa vaihtelua erilaisille rantaeläjille. Helposti saavutettavissa oleva El Nido saaren pohjoisosassa on suosittu, sillä se sijaitsee vain muutaman tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Puerto Princesasta. Mutta parhaita rantoja etsivät suuntaavat sieltä vielä lautalla Coroniin.

Coron on paratiisi, joka on täynnä laguuneja, täydellisen valkoisia hiekkarantoja ja sään riepotelun myötä muodostuneita jylhiä maisemia kalkkikivikallioineen. Lisäksi turisteja on vähemmän, sillä Puerto Princesasta saapuvat turistit harvoin jaksavat tuplata matka-aikaansa ottamalla lautan saarelle. Jos et ole kiertelemässä Filippiinejä, vaan etsit hyvää yksittäistä kohdetta, voit lentää suoraan Busuangaan: näin Coron on vain tunnin laivamatkan päässä.

Kuva: © Goncharov2006 | Dreamstime.com
Kuva: © Goncharov2006 | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Filippiinien Palawan – pitkulainen pala paratiisia

Lähde: Pandotrip

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.