Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bakteereita löytyy kaikkialta. Kuva: © Alexander Raths | Dreamstime.com
Bakteereita löytyy kaikkialta. Kuva: © Alexander Raths | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Tiesitkö mikä on hotellihuoneen likaisin paikka? Vastaus voi tulla yllätyksenä!

Lentokoneet, bussit ja junat ovat punainen vaate bakteerikammoisille. Matkustaessa pöpöt liikkuvat ja tarttuvat helposti. Turvassa ei ole edes hotellihuoneessa, sillä yllättäviä bakteeripesäkkeitä löytyy siivouksesta huolimatta.

Matkustaminen on usein hieman likaista puuhaa. Lentokoneessa aivastellaan ja taksin ovenkahvaan on tarttunut likaisilla käsillään niin moni ihminen, ettei kukaan pysy laskuissa perässä. Voisi kuvitella, että hotelliin päästyään matkailija olisi turvassa juuri siivotussa huoneessa. Tämä luulo on kuitenkin osittain väärä, sillä likaa löytyy kaikkialta, siivouksesta huolimatta.

Yhden tutkimuksen mukaan noin 81 prosentilla huoneen pinnoista, joista otettiin pyyhkimällä näytteitä, löytyi jonkinasteista ulosteperäistä bakteeria. Pahimmaksi bakteeripesäkkeeksi paljastui television kaukosäädin. Hyväksi kakkoseksi kirivät lian määrällä valonkatkaisijat.

Hyvällä käsihygienialla pärjää pitkälle matkustaessakin. Kuva: © Andor Bujdoso | Dreamstime.com
Hyvällä käsihygienialla pärjää pitkälle matkustaessakin. Kuva: © Andor Bujdoso | Dreamstime.com

Tulokset voivat olla hieman yllättävät, sillä jokainen varmastikin olettaa hotellihuoneen kylpyhuoneen olevan likaisin paikka. Kenties on kuitenkin niin, että juuri sen siivoamiseen kiinnitetään erityistä huomiota, kun taas kaukosäädintä tuskin pyyhkii kukaan.

Harva kuitenkaan tajuaa, että likaisin kohta hotellihuoneessa on päiväpeitto. Sängyn lakanat vaihdetaan jokaisen vierailijan välillä, mutta päiväpeittoa ei vaihdeta eikä pestä läheskään yhtä usein - jos koskaan.

Hotellien likaisimmaksi asiaksi paljastui sängyn päiväpeitto. Kuva: © Robert Paul Van Beets | Dreamstime.com
Hotellien likaisimmaksi asiaksi paljastui sängyn päiväpeitto. Kuva: © Robert Paul Van Beets | Dreamstime.com

Paras neuvo onkin välttää kontaktia peiton kanssa, ja fiksuimmat ovatkin ottaneet tavakseen siirtää sen heti sivuun huoneeseen saapuessaan. Päiväpeiton voi nakata tuolille tai työntää vaikka mytyksi sängyn päätyyn, jolloin muistaa välttää sille istumista.

Tarkka matkustaja kulkeekin jo luultavasti desinfioivien kertakäyttöisten pyyhkeiden kanssa, ja pyyhkii ainakin sen kaukosäätimen puhtaaksi. Käytännöllisin keino on kuitenkin pestä käsiään säännöllisesti ja välttää silmiensä, nenänsä ja suunsa koskettelua sen jälkeen kun on ollut tekemisissä vieraiden pintojen kanssa.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.