Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Pariisin Louvre on maailman suosituin museo. Kuva: © Dennis Dolkens | Dreamstime.com
Pariisin Louvre on maailman suosituin museo. Kuva: © Dennis Dolkens | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Tiesitkö kaiken tämän Pariisin Louvresta?

Maailman suosituin museo on myös yksi maailman suurimmista. Se on useimpien matkailijoiden pakollisten nähtävyyksien listalla Pariisissa käydessä, eikä syyttä.

Louvressa on näytillä noin 38 000 taideteosta, sekä yli 420 000 lisää varastossa.

Louvre työllistää 2 290 työntekijää, joihin kuuluu mm. 65 kuraattoria. Peräti 1200 työntekijää toimivat vartioinnin parissa, ja museolla on oma 48 palomiehen ryhmä.

Louvren museo rakennettiin alunperin palatsiksi Frans I toimesta 1500-luvulla, ja rakennukseen on lisätty siipiä sekä osia tämän jälkeen eri kuninkaiden toimesta. Alunperin linnoituksena toimineen rakennuksen vallihaudasta voi nähdä nykyään vilauksen Sully-siivessä.

Louvren Sully-siipi. Kuva: © Pavel Losevsky | Dreamstime.com
Louvren Sully-siipi. Kuva: © Pavel Losevsky | Dreamstime.com

Ludvig XIV oli viimeinen kuningas, joka käytti Louvrea palatsina ja asuntona - hän muutti Versaillesiin 1682. Kesti kuitenkin kauan, että Louvresta tuli se kokonaisuus jonka tunnemme nyt: vasta 1993 koko rakennus oli otettu museokäyttöön.

Museon suurin maalaus on samassa huoneessa kuin sen kuuluisin maalaus, Mona Lisa. Kaanaan häät, Veronesen maalaama teos, peittää suuresta salista huomattavan osan.

Toisenlaisen taiteen ystäville Louvressa on mahdollisuus myös osallistua Da Vinci -koodi-elokuvan inspiroimalle kierrokselle, tai osallistua esimerkiksi THATMusen järjestämään aarteenetsintä-seikkailuun

Richelieu-siivessä on mahdollisuus nähdä miltä palatsi näytti aikana jolloin sitä käytettiin kuninkaallisena virka-asuntona.

Louvren Richeliu-siipi. Kuva: © Nikolay Savvateev | Dreamstime.com
Louvren Richeliu-siipi. Kuva: © Nikolay Savvateev | Dreamstime.com

Passage Richeliun kautta on mahdollisuus päästä jonojen ohi sisään museoon, ostamalla lipun museoon FNAC-kirjakaupasta. Näin vältyt lippujonoilta, pieni palvelumaksu on ehdottomasti ajan säästämisen arvoinen.

Vinkki! Tee museokäynnistä erilainen vierailemalla siellä illalla: Louvre on auki keskiviikkoisin ja perjantaisin 21:45 saakka.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.