Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Isle of Skyen maisemat ovat uskomattoman kauniit!
Isle of Skyen maisemat ovat uskomattoman kauniit!

Täydellinen kesälomaseikkailu Euroopassa: neljä vinkkiä huikeaan road trippiin

Kesä on erinomaista aikaa ottaa auto alle ja lähteä omatoimisesti seikkailemaan ympäri Eurooppaa.

Road trip Keski-Euroopassa on ikimuistoinen ja helppo tapa viettää lomaa, sillä etäisyydet ovat suhteellisen lyhyitä ja lähtöpisteeseen voi lentää yleensä melko edullisesti.

Tässä neljä vinkkiä eripuolille Euroopan upeita maisemia!

Isle of Skye Skotlannissa on maailman laidalla. Ainakin tällainen olo matkaajalle tulee, kun huimaavat maisemat pakottavat pysähtymään vähän väliä maisemia ihailemaan ja kuvia ottamaan. Saaren ympäri voisi periaatteessa ajaa vajaassa päivässä, jopa puolessa, mutta se olisi virhe.

Tähän maagiseen saareen kannattaa tutustua rauhassa ja kiertää ainakin tärkeimmät kohteet kuten Old Man of Storr, Quiraing, Uig Bay ja Cuillin Hills.

Isle of Skye, Skotlanti
Isle of Skye, Skotlanti

Sisilian kullankeltainen hohde sävyttää laaksoja täynnä kreikkalaisia temppeleitä ja roomalaisia raunioita. Historiallisten pienten kylien, hienojen monumenttien ja kauniiden kansallispuistojen kokeminen omalla autolla on hieno kesäinen elämys.

Tiet kulkevat sekä rannikkoa pitkin, että tarjoavat jännittäviä hetkiä kiemurtelemalla pitkin kukkuloita. Kämmenpohjat hikoavat, mutta esimerkiksi Etnalle ajaminen on jo elämys itsessään.

Sisilia
Sisilia

Irlanti on kuin luotu automatkalle. Huimaavat maisemat, leppoisa tunnelma ja lukuisat nähtävyydet ovat matkan arvoisia. Ring of Kerry on yksi suosituimmista ajoreiteistä ja kattaa mitä omalaatuisimpia kyliä ja elämyksiä.

Varaudu pysähtymään usein, sillä aina kurvin takaa avautuvat maisemat pakottavat pistämään jarrun päälle - täällä on niin kaunista.

Maisemia Ring of Kerryn varrelta.
Maisemia Ring of Kerryn varrelta.

Helppo tapa pitää lapset reissussa tyytyväisinä on tehdä matkasta seikkailu. Hyvän ohjelman tähän tarjoaa Loiren laakso Ranskassa ja sen lukuisat linnat. Reissun voi aloittaa vaikka Bloisesta ja suunnata Château de Chenonceaun linnaan.

Amboisessa voi vierailla Leonardo da Vincin kotona Le Clos Lucéssa ja Château de Chambordissa auton voi vaihtaa hetkeksi hevoskyytiin ympäri tiluksia.

Château de Chenonceau
Château de Chenonceau

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.