Tanskan Legoland on monipuolinen teemapuisto koko perheelle. Kuva: Legoland / Via Ritzau
Tanskan Legoland on monipuolinen teemapuisto koko perheelle. Kuva: Legoland / Via Ritzau
· Napsun toimitus

Tanskan Legoland – Näin matkustat Suomesta koko perheen rakastettuun teemapuistoon

Koko perheen teemapuisto Legoland sijaitsee Tanskan Billundissa. Legolandiin voi Suomesta matkata suorin lennoin tai tehdä pidemmän kesälomareissun autoillen.

Nykyisin Legoland-teemapuistoja on noussut ympäri maailmaa, mutta se aito ja alkuperäinen löytyy Tanskan Billundista. Jyllannin niemimaalla sijaitseva Legoland voi tuntua Suomesta katsottuna olevan pienen mutkan päässä, mutta Billundiin pääsee jopa suoralla Finnairin lennolla.

Billundin Legoland on kooltaan Disney-puistoihin verrattavissa oleva teemapuisto huvipuistolaitteineen ja omine hotelleineen. Teemapuistosta löytyy hupilaitteita koko perheen makuun, mutta Legoland eroaa muista huvipuistoista siinä, että siellä vierailijat pääsevät perinteisempien vuoristoratojen lisäksi myös itse rakentelemaan ja käyttämään mielikuvitustaan. Puiston sydämestä löytyy myös legendaarinen Miniland, kokonaan Legoista rakennettu maailma.

Miniland on kokonaan Legoista rakennettu maailma. Kuva: Legoland / Via Ritzau
Miniland on kokonaan Legoista rakennettu maailma. Kuva: Legoland / Via Ritzau

Legoland tarjoaa kolme omaa majoitusvaihtoehtoa, joissa useamman päivän vierailija voi majoittua. Hotel Legoland on neljän tähden hotelli teemapuiston vilskeessä, Legoland Castle Hotel tarjoaa puolestaan kuninkaalliset yöunet aivan puiston ulkopuolella ja Legoland Holiday Villagesta löytyvät mökit ja leirintäalue.

Teemapuistossa ja sen ympäristössä on myös useita ravintoloita ja kahviloita on jokaiseen makuun.

Legolandissa riittää nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle. Kuva: Legoland / Via Ritzau
Legolandissa riittää nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle. Kuva: Legoland / Via Ritzau

Miten Suomesta pääsee Legolandiin?

Lentäen Legolandiin

Helpoin reitti matkata Legolandiin on lentää Finnairin siivin Suomesta suoraan Tanskan Billundiin. Billundin lentokenttä sijaitsee nimittäin aivan Legolandin kupeessa.

Toinen vaihtoehto on lentää Suomesta Kööpenhaminaan, vuokrata auto paikan päältä ja matkata Kööpenhaminasta autolla noin 265 kilometrin päässä sijaitsevaan Billundiin. Näin pääsee tutustumaan mukavasti myös muihin alueen nähtävyyksiin ja vierailemaan vaikkapa matkan varrelle jäävällä Fynin saarella, jonka pääkaupunki Odense tunnetaan satusetä Hans Christian Andersenin kotikaupunkina.

Kööpenhaminan ja Billundin välillä kulkee myös bussiyhteys. Junalla suoraa yhteyttä ei ole, vaan Billundia lähin juna-asema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Givessa.

Omalla autolla Legolandiin

Omalla autolla matkaavat voivat suunnata Legolandiin esimerkiksi Saksan kautta, sillä Tanskan raja ei ole kaukana. Autolautta vie Helsingistä Saksan Travemündeen, mistä ajomatkaa kertyy vain noin 300 kilometriä Tanskan puolelle Billundiin.

Lue myös: Saksaan omalla autolla? Katso tästä käytännön vinkit ja suuntaa kohti Keski-Eurooppaa

Toinen vaihtoehto autoilijoille on ajaa Tanskaan Ruotsin kautta – mutta tähän vaaditaan aikaa, sillä jo pelkästään Tukholmasta Billundiin kertyy Juutinrauman sillan yli ajettaessa yli 900 kilometriä. Suomesta auton kanssa pääsee Ruotsiin joko autolautalla Tukholmaan tai vastaavasti maita myöten jonkin Pohjois-Suomen rajanylityspaikan kautta.

Nopein autoreitti Tukholmasta Billundiin kulkee Helsingborin ja Malmön kautta Tanskaan Juutinrauman kuuluisan sillan yli. Mikäli haluaa välttää pääkaupunki Kööpenhaminan, toinen vaihtoehto on ajaa Ruotsissa Göteborgin kautta ja ottaa sieltä lauttayhteys suoraan Jyllannin puolelle Fredrikshavniin. Fredrikshavnista ajomatkaa Billundiin on vielä noin 250 kilometriä. Molempiin vaihtoehtoihin kannattaa kuitenkin varata runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä sekä yöpyminen matkan varrelle.

Lue myös: Autolla Tanskaan – Valitse sopivin reittivaihtoehto ja lähde automatkalle

 

Teksti: Helinä Laajalahti

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.