Lentomatkustuksen konkareilta saa parhaat vinkit miellyttävään matkaan
Lentomatkustuksen konkareilta saa parhaat vinkit miellyttävään matkaan
· Napsun toimitus

Tämä mies on ylittänyt Atlantin yli 2000 kertaa: Katso konkarin vinkit mukavampaan lentomatkustamiseen

Uusiin paikkoihin matkaaminen on kiehtovaa, mutta lentokoneessa matkustaminen ei aina ole kovin miellyttävää. Fred Finn on matkustanut lentokoneessa ennätysmäisen paljon. Hän tekee matkustamisesta itselleen mukavaa vielä yli 50 vuoden jälkeenkin.

Travel + Leisuren haastattelema Fred Finn on maailman eniten lentokoneessa matkustanut ihminen. Hän pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 1983 eniten lentomaileja keränneenä ihmisenä, ja on hallinnut nimikettä siitä lähtien.

Luvut herättävät kunnioitusta. Finn on vieraillut 139 maassa ja monessa näistä useammin – esimerkiksi suosikkimaassaan Keniassa hän kertoo käyneensä 600 kertaa. Hän on ylittänyt Atlantin yli 2000 kertaa ja näistä yli 700 kertaa hän on tehnyt ylityksen Concordella.

52 taivaalla vietetyn vuoden aikana Finn on nähnyt lentomatkustuksen muutoksen voittoa maksimoivaksi toiminnaksi – hänen mukaansa matkustuksesta on kadonnut entisajan hohto. Tästäkin huolimatta hänen suosikkipaikkansa on lentokone matkalla jonnekin.

Finn antaa pari hyvää konkarin vinkkiä, miten tehdä matkustamisesta lentokoneessa itselleen miellyttävämpään:

Finnin mielestä jetlag eli aikaerorasitus johtuu ennemminkin siitä, että ihmiset huolehtivat niin paljon ennen reissuun lähtöä ja unohtavat levätä. Ennen lähtöä ihmiset pakkaavat edellisen yön ja hätäilevät että ennättävät portille oikeaan aikaan. Ja kun lento kestää kahdeksan tuntia, tämä yhdistettynä monenlaisiin siirtymisiin ja maahantulomuodollisuuksiin käytettyyn aikaan, moni matkalainen on tähän mennessä ollut valveilla helpostikin 20 tuntia.

Finn kertoo itse valmistautuvansa uuteen aikaan saman tien, kun lentokoneen ovet suljetaan. Hän asettaa kellonsa kohteen aikaan ja alkaa elää sen rytmissä. Perille päästyään hän menee nukkumaan paikalliseen aikaan ja aamulla herätessään kertoo olevansa samassa ajassa ilman jetlagia.

Lentokoneen ilma on kuivaa, minkä vuoksi lennolla pitää muistaa nesteyttää itseään. Finn kertoo suihkuttavansa ajoittain vettä paljaalle iholleen ja sulkevansa silmänsä vartiksi noin tunnin välein. Hän ei kuitenkaan ole täysin alkoholittoman tyylisuunnan edustaja vaan kertoo nauttivansa lennolla punaviiniä.

Lentämistä pelkääville matkustajille hän ei kuitenkaan suosittele alkoholia, sillä humalassa olo tuntuu vieläkin pahemmalta. Lentopelosta kärsiville hän suosittelee juttelemista sellaisen ihmisen kanssa, joka on kokenut lentäjä ja osaa selittää, mistä esimerkiksi selittämättömältä tuntuvat lentokoneen liikkeet johtuvat.

Lähde: Travel + Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.