Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Colmar on talvisin kuin sadusta. Kuva: © Emicristea | Dreamstime.com
Colmar on talvisin kuin sadusta. Kuva: © Emicristea | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Talviloma Ranskassa? Tässä viisi sympaattista kaupunkia lomamatkan kohteeksi

Ranska on paljon muutakin kuin Pariisi ja Alppien laskettelurinteet. Viinin ja patongin maasta löytyy lukuisia hurmaavia kaupunkikohteita myös talvisten lomamatkojen kohteeksi.

Alppien laskettelurinteet ja joulumarkkinat ovat tuttuja monelle matkailijalle, mutta Ranskan kaupungit tarjoavat muutakin tekemistä talviaikaan. Pariisi on täydellinen lomakaupunki mihin vuodenaikaan tahansa, mutta tässä viisi muuta vaihtoehtoa Ranskasta uusia elämyksiä etsiville.

Cassis

Maan eteläosan Provence ei tule ensimmäisenä mieleen talvikohdetta valittaessa. Useimmat pienet majoituspaikat ja ravintolat ovat suljettuja, mutta hurmaava pieni Cassiksen kylä on tästä poikkeus. Cassiksesta löytyy joulutori ja paljon paikallisia perinteitä, jotka houkuttelevat matkailijoita.

Kylä ja sen ympäristö tarjoavat hienoja patikointireittejä. Kuuluisin näistä on reitti, joka johtaa Calanquesista aina Marseilleen asti. Myös maastopyöräily on alueella suosittua, sillä alueella on paljon GR-nimellä tunnettuja reittejä (Grande Randonnée).

Kuva: © Janos Gaspar | Dreamstime.com
Kuva: © Janos Gaspar | Dreamstime.com

Colmar

Colmariin pääsee helposti Ranskan suurimmista kaupungeista suoraan junalla. Kylään voi tutustua jalkaisin, mutta kamera kannattaa pitää kädessä valmiina. Colmarin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat dominikaaninen kirkko, Unterlinden-museo sekä Bartholdi-museo. Mutta ennen kaikkea Colmar on tunnettu kapeista kujistaan ja hienosta arkkitehtuuristaan.

Kauniiden rakennusten vuoksi kylä on talvella parhaimmillaan, ja näkymät ovat kuin suoraan sadusta. Joulumarkkinat tarjoavat glögiä ja herkkuja, ja konsertteja on tarjolla myös talviaikaan runsaasti. Colmarissa viihdytään romanttisissa tunnelmissa korkeatasoisissa ravintoloissa.

Kuva: © Xantana | Dreamstime.com
Kuva: © Xantana | Dreamstime.com

Nizza

Vierailu tunnetussa kaupungissa talvisaikaan on täysin toisenlainen elämys. Turistilaumat ovat kadonneet ja aluetta voi tutkia kaikessa rauhassa. Lisäksi taiteen ystävät voivat nauttia lukuisista gallerioista ja museoista ilman ruuhkia.

Nizza on myös erinomainen ostoskaupunki, ja joulun jälkeen alkavat alennusmyynnit ovat hyvä syy suunnata kaupunkiin. Lisäksi kaupungissa järjestetään yksi Euroopan hienoimmista karnevaaleista, Carnaval de Nice, joka kestää helmikuun lopulta maaliskuun alkuun.

Lue myös: 10 vinkkiä: Ranskan Rivieran elegantti kolmikko - Nizza, Cannes ja Monaco

Kuva: © Vichaya Kiatyingangsulee | Dreamstime.com
Kuva: © Vichaya Kiatyingangsulee | Dreamstime.com

Blois

Blois on tunnettu komeista linnoistaan, mutta kylä on sen verran pieni, että sitä on helppo tutkia jalan. Bloisin linna on nähtävyyksistä vaikuttavin, ja se onkin toiminut usean ranskalaisen kuninkaan kotina. Kylän turisti-info tarjoaa karttoja kävelykierroksille, joiden varrelta löytyvät kylän kiinnostavimmat nähtävyydet.

Paikalle pääsee helposti Pariisista, sillä matka kestää vain noin 1,5 tuntia. Tämä tekee Bloisista vaikkapa viikonloppukohteen Pariisissa vieraileville.

Kuva: © Javarman | Dreamstime.com
Kuva: © Javarman | Dreamstime.com

Bordeaux

Bordeaux on tunnetusti kaunis keväällä ja kesällä, mutta myös talvella alueelta löytyy ihailtavaa. Kaupungin taidepiirit ovat maankuuluja, ja nykyisin Bordeaux’sta löytyy lukuisia museoita sekä gallerioita. Klassisesta musiikista pääsee nauttimaan Auditoriumissa tai Opera National de Bordeaux’ssa.

Bordeaux on myös erinomainen kaupunki jalan tutustuttavaksi. Voit keskittyä esimerkiksi vain alueen viineihin ja juustoihin ohjatulla kierroksella, tai lähteä tutkimaan kaupungin tarjontaa itsenäisesti, sillä joka kulman takaa löytyy uusi bistro.

Kuva: © Delstudio | Dreamstime.com
Kuva: © Delstudio | Dreamstime.com

Lähde: Eurotribe

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.