Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Saint Helena - Kuva: Dreamstime
Saint Helena - Kuva: Dreamstime

Syrjäiselle Saint Helenan saarelle pääsee nyt lentäen - matkustusaika lyheni 5 päivästä 5 tuntiin

Yli 500 vuoden ajan Britanniaan kuuluvalle Saint Helenan saarelle on ollut mahdollista päästä ainoastaan meriteitse. Saarelle tehtiin syyskuussa ensimmäinen kaupallinen lento ja lentoliikenteen avaamisen myötä matka-aika syrjäiselle saarelle lyhenee viidestä päivästä viiteen tuntiin.

Atlantin keskellä 2 000 kilometrin päässä Afrikan mantereesta sijaitsevalle Saint Helenan saarelle on tähän saakka päässyt ainoastaan Royal Mail Ship St Helenan avulla. Etelä-Afrikan Kapkaupungista matkaa saarelle kertyy meriteitse viisi päivää ja se on houkutellut erikoisia elämyksiä kaipaavia matkaajia, joilla ei ole kohteeseensa mikään kiire.

Napoleon Bonaparten syrjäisenä vankilasaarena tutulle Saint Helenalle alettiin rakentaa omaa lentokenttää vuonna 2012 ja sen tarkoitus oli valmistua toukokuussa 2016. Saaren hankalat tuuliolosuhteet ovat kuitenkin viivästyttäneet rakennustöitä.

Saarelle tehtiin ensimmäinen kaupallinen lento syyskuussa ja tällä hetkellä saarelle on ilmoittanut lentävänsä ainoana lentoyhtiönä British Airways Comair. Lento Johannesburgista Saint Helenalle kestää viitisen tuntia.

Lähde: TheGuardian.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.