Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sydneyn tunnetuimmat nähtävyydet, oopperatalo ja Harbour Bridge, sijaitsevat vastakkaisilla puolilla satamaa
Sydneyn tunnetuimmat nähtävyydet, oopperatalo ja Harbour Bridge, sijaitsevat vastakkaisilla puolilla satamaa
· Napsun toimitus

Sydney on muutakin kuin kuuluisa oopperatalo - suurkaupungin ympäristössä pääsee uppoutumaan aitoon australialaiseen elämänmenoon

Moni matkustaa Australian Sydneyyn tarkoituksenaan tutustua kaupungin kuuluisaan oopperataloon. Sydney ja sitä ympäröivä New South Walesin osavaltio tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden sukeltaa australialaiseen elämänmenoon, tutustua surffausrantoihin, trendikkäisiin naapurustoihin ja ympäröivään luontoon.

Sydneyn tunnetuin maamerkki on pakollisten nähtävyyksien listalla oleva, maailmankuulu oopperatalo. Se ei kuitenkaan ole ainoa nähtävyys Sydneyssä, eikä etenkään ainut asia mitä New South Walesin osavaltiolla on tarjota. Kun Australiaan saakka matkustaa, kannattaa viettää aikaa sen eri osissa tutustuen aitoon australialaiseen elämäntyyliin.

Tässä vinkkejä Sydneyn ja New South Walesin seudulle matkustaville!

Surray Hills

Sydneyn aiemmin huonomaineimmat naapurustot ovat muuttuneet trendikkäiksi paikoiksi toreineen ja ravintoloineen. Erimerkiksi Surray Hillsin naapurusto on täynnä viktoriaanisia taloja terasseineen. Alue on myös hyvin LGBT+ ystävällinen ja sateenkaarilippuja roikkuu kaikkialla. Naapuruston lounaisosassa Redfernin alue on myös parantamassa imagoaan. Alueelle on noussut putiikkeja, jotka myyvät designia ja vintage-esineistöä. Redfernissä on myös havaittavissa vahva alkuperäisväestön vaikutus. Jasmiinintuoksuisilla sivukujilla liehuu aboriginaalien lippuja, ja ihailtavissa on myös taiteilija Daniel Boydin taideinstallaatio, joka koostuu tuhansista peileistä.

Bondi Beach

New South Walesin itäinen osa päättyy mereen. Bondi Beach on maailmankuulu ranta, jonne kokoontuvat kaikki viikonloppuisin rentoutumaan, uimaan, surffaamaan ja nauttimaan auringosta. Ranta voi olla ruuhkainen, mutta se antaa ihanaa vaihtelua kaupungilla kiertelyyn ja tarjoaa näkymän aitoon australialaiseen elämänmenoon.

Bondi Beach on niin auringonpalvojien kuin surffareidenkin suosiossa
Bondi Beach on niin auringonpalvojien kuin surffareidenkin suosiossa

Illawarra Fly Treetop Walk

Southern Highlandsin alueella sijaitseva Illawarra Fly tarjoaa 1 500 metriä pitkän kävelysillan ylhäällä puiden latvojen tasalla. Tämä runsas ja vehreä sademetsä sijaitsee vain noin sadan kilometrin päässä Sydneystä etelään, ja ajomatkan aikana voi ihailla Grand Pacific Driven näkymiä.

Illawarra Fly tarjoaa mahdollisuuden kävellä sademetsän latvustossa
Illawarra Fly tarjoaa mahdollisuuden kävellä sademetsän latvustossa

Mortonin kansallispuisto

Mortonin kansallispuisto reilun sadan kilometrin päässä Sydneystä etelään on helppo tapa päästä lähelle luontoa. Alue vilisee eri lintulajeja, vompatit rahistelevat pusikoissa ja vesinokkaeläimet hurmaavat tempuillaan vedessä. Alue on täynnä patikkareittejä, ja näköalapaikoilta voi ihailla sekä laajaa vehreää aluetta että valtavaa kanjonia. Kanjoniin laskeutuu Fitzroy Fallsin vesiputous, joka on näyttävimmillään runsaiden sateiden aikana.

Mortonin kansallispuistossa sijaitseva Fitzroy Falls on näyttävä näky sateisen kauden jälkeen
Mortonin kansallispuistossa sijaitseva Fitzroy Falls on näyttävä näky sateisen kauden jälkeen

Jervis Bayn hiekkarannat

Hienoimmat hiekkarannat löytyvät Jervis Bayn alueelta, New South Walesin Shoalhavenin rannikolta. Hiekka on valkoista ja pehmeää, ja alueelle tullaan ympäri maailmaa nauttimaan auringosta ja leiriytymään kesäaikaan. Eri rantakaistaleita yhdistää pieni varjoisa polku, joten omaa rauhaa on helppo löytää alueen suosiosta huolimatta. Kaukana merellä voi bongata delfiinin evän vilahtavan aaltoihin, sillä Jervis Baylla asustaa noin sata pullonokkadelfiiniä. Rannalta lähtee pieniä aluksia, joiden kyydistä delfiinejä voi ihailla lähempää. Päivän voi päättää täydellisesti Greenwell Pointissa, josta löytyvät ravintolat tarjoavat mitä parhaimpia kalaruokia.

Jervis Bayn rannoilla voi bongata myös paikallisia asukkaita
Jervis Bayn rannoilla voi bongata myös paikallisia asukkaita

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.