Torinon silhuetti illan hämyssä Kuva: Fabio Lamanna | Dreamstime.com
Torinon silhuetti illan hämyssä Kuva: Fabio Lamanna | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Suuntana Italia? Tutustu historialliseen Torinoon

Italian matkalla Torino hyvä vaihtoehto ruuhkaisemmille Roomalle, Firenzelle ja Venetsialle. Käyntiin Torinossa kannattaa varata ainakin pari päivää, sillä historiallinen kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja elämyksiä.

Torino on Italian entinen pääkaupunki ja moni suuntaakin kaupunkiin juuri sen historiallisen arkkitehtuurin vuoksi. Suuret palatsit ja rakennukset ovat jopa parituhatta vuotta vanhoja, ja niistä huokuu Italian ensimmäisen pääkaupungin arvokkuutta.

Kuuluisan Savoyn perheen kartanoita löytyy ympäri kaupunkia. Yksi näistä on Palazzo Reale, joka on samalla yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Palazzo Madama on Realea vanhempi, ja se toimi aikoinaan niin linnoituksena kuin asumuksenakin. Molemmat tarjoavat tutkittavaa tuntikausiksi, ja hurmaavat koreudellaan kokeneemmankin matkailijan

Torinon Palazzo Reale Kuva: Ohmaymay | Dreamstime.com
Torinon Palazzo Reale Kuva: Ohmaymay | Dreamstime.com

Savoyn suku on panostanut erityisesti myös hengellisen kulttuurin tukemiseen. Tuloksena on lukuisia hienoja kirkkoja ja taidetta, kuten Cappella della Sacra Sindone. Kappeli on taiteen ja uskonnon yhdistämisen taidonnäyte, ja sen sisältä löytyy uskonnollinen reliikki, jonka uskotaan olevan Jeesuksen käärinliina.

Kaupunki on myös kuuluisa mustista ja valkoisista kolmioistaan, jotka löytyvät Piazza Statutolta. Moni uskoo aukion kätkevän sisäänsä mystisiä energioita, ja olevan mahdollisesti jopa portti helvettiin.

Sacra Sindone Kuva: Alessandro Cristiano | Dreamstime.com
Sacra Sindone Kuva: Alessandro Cristiano | Dreamstime.com

Muihin pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu Torinon symboli, Mole Antonelliana. Tämä historiallinen maamerkki sisältää panoraamanäkymät tarjoavan hissin sekä Museo del Cineman, elokuviin keskittyvän museon.

Torinossa sijaitsee noin 40 museota. Jokaiselle löytynee jotakin näin suuresta tarjonnasta, sillä valikoimissa on kaikkea elokuvista nykytaiteeseen, egyptiläiseen kulttuuriin ja urheiluun.

Torinosta löytyy myös maailman ainoa Leonardo Da Vincin tekemä omakuva vuodelta 1512. Maalaus on esillä kaupungin Biblioteca Reale di Torinossa (Piazza Castello 191), eli kuninkaallisessa kirjastossa.

Mole Antonelliana Kuva: Fabio Lamanna | Dreamstime.com
Mole Antonelliana Kuva: Fabio Lamanna | Dreamstime.com

Parasta Torinossa on se, että huolimatta suuresta koostaan se on täynnä tunnelmallisia ja vehreitä puistoja. Palatsikierrosten ja museovierailuiden välissä voikin pysähtyä hengähtämään johonkin lukuisista viheralueista ja nauttia piknikin ulkona auringon lämmittäessä.

Torino sopii myös hyvin pyöräilyyn - asia, jota kovin monessa Italian suurkaupungissa ei ole viisasta tehdä.

 

Lähde: Chasing the Unexpected

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.