Vinkit Islannin upeassa Blue Lagoonissa vierailuun tulevat tässä! Kuva: Suranga Weeratunga | Dreamstime.com
Vinkit Islannin upeassa Blue Lagoonissa vierailuun tulevat tässä! Kuva: Suranga Weeratunga | Dreamstime.com
· Helinä Laajalahti

Suuntana Islanti? Tässä vinkkejä vierailuun kuuluisassa Blue Lagoonissa

Blue Lagoon on Islannin ehkäpä tunnetuin vierailukohde. Se on geoterminen ulkoilmakylpylä, jonka käsittämättömän siniset vedet suorastaan häikäisevät karunkauniin maiseman keskellä. Tässä tietopaketti Blue Lagoonissa vierailuun!

Mitä Blue Lagoonissa voi tehdä?

Kauniiden maisemien ihmettelyn ja valokuvaamisen lisäksi Blue Lagoonissa voi tietenkin pulahtaa kuumaan veteen, mikä etenkin kylminä kuukausina on jännittävä kokemus. Alueella on rentouttava kylpylä saunoineen ja höyryhuoneineen sekä mahdollisuus monenlaisiin kasvo- ja vartalohoitoihin.

Miten Blue Lagoonille pääsee?

Blue Lagoon sijaitsee vajaan tunnin automatkan (noin 50 km) päässä Reykjavikista ja sinne vievät hyväkuntoiset tiet. Pääkaupungista sinne kulkee kerran tunnissa myös yleinen bussi. Useat matkanjärjestäjät ja hotellit myös tarjoavat Blue Lagooniin yksityiskuljetuksia.

Missä majoittua?

Koska Blue Lagoon sijaitsee niin lähellä Reykjavikia, moni vierailija valitsee majapaikkansa pääkaupungin laajemmasta ja edullisemmasta valikoimasta, ja vierailee lähteellä päiväretkellä. Majoitusta on tarjolla myös kylpylän lähistöllä (esimerkiksi kodikas Northern Light Inn), mikäli kaipaa kaupungin hälinän ulkopuolelle.

Katso Reykjavikin hotellit >

Missä syödä?

Blue Lagoonin alueella on kaksikin ravintolavaihtoehtoa. Hienompi Lava Restaurant on kuuluisa kalaruoistaan, kun taas edullisempi ja nopeampi vaihtoehto on Blue Café.

Milloin Blue Lagoon on auki?

Blue Lagoon on auki joka päivä juhlapyhät mukaan lukien. Aukioloajat vaihtelevat hieman kaudesta riippuen ja ne kannattaakin tarkistaa kylpylän omilta sivuilta ennen lähtöä. Pääsääntöisesti kylpylä on auki aamukahdeksasta iltaan, kesällä jopa puoleen yöhön.

Mistä pääsylippuja Blue Lagooniin saa ja mitä ne maksaa?

Pääsylippuja saa ostettua netistä suoraan Blue Lagoonin omilta sivuilta, joilta voi tarkistaa myös viimeisimmät hinnat. Pääsylippuja kuljetuksineen myydään tietenkin myös lukuisten matkanjärjestäjien kautta.

Viime vuosina Blue Lagoonin suosio on Islantiin kohdistuvan turismin lisäännyttyä kasvanut niin valtavasti, että lippu kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen etenkin sesonkiaikaan kesäkuun lopusta elokuun alkuun, sillä viime tippaan jättäjä voi jäädä ilman!

Mikäli Blue Lagoon tuntuu kalliilta, muista myös Islannin muut kuumat lähteet, joista löydät edullisempia vaihtoehtoja täältä.

Voiko Blue Lagoonissa vierailla lyhyen Reykjavikin pysähdyksen aikana?

Lentokentältä Blue Lagoonille on noin 20 minuutin ajomatka, mutta aikaa pitää tietenkin varata myös maahantulo- ja muihin lentokenttätarkastuksiin. Useamman tunnin pysähdyksen aikana vierailu on siis mahdollista ja Blue Lagoon sekä Icelandair tekevätkin kaikkensa mahdollistaakseen pulahduksen sinisiin vesiin myös niille matkalaisille, jotka eivät jää Islantiin yöksi. Esimerkiksi matkatavaroiden säilytys järjestyy yleensä helposti.

Lennot Reykjavikiin alk. 224€

Blue Lagoon on varmasti Islannin tunnetuin nähtävyys. Kuva: Kjersti Joergensen | Dreamstime.com
Blue Lagoon on varmasti Islannin tunnetuin nähtävyys. Kuva: Kjersti Joergensen | Dreamstime.com

Lähde: Places to See in Your Lifetime

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.