Romanttinen Venetsia on yksi suosituimmista häämatkakohteista. Kuva: Dreamstime
Romanttinen Venetsia on yksi suosituimmista häämatkakohteista. Kuva: Dreamstime

Suosituimmat häämatkakohteet Euroopassa

Matkasivusto routeperfect.com on koonnut yhteen tilastoja Euroopan suosituimmista häämatkakohteista. Noin 900 000 hääparin matkoja seurannut sivusto paljastaa, että romanttisimmaksi kohteiksi Euroopassa koetaan niin satumaisia linnoja tarjoilevat maisemat, kuin värikkäät italialaiset rantakylätkin.

1. Rooma, Italia

Rooma, Italia
Rooma, Italia

Ykkösenä komeilee ehkä hieman yllättäen Rooma. Italian historiaa huokuva pääkaupunki tarjoaa romanttisten mukulakivikatujen lisäksi herkullista ruokaa, ihastuttavia aukioita ja lämpimiä iltoja. Nähtävyyksistä ei tule pulaa. Ihmismassoja välttelevät voivat suunnata Colosseumin sijaan esimerkiksi Trasteveren ihastuttavaan kaupunginosaan.

2. Pariisi, Ranska

Pariisi, Ranska
Pariisi, Ranska

Toiseksi kipusi odotetusti usein maailman romanttisimmaksi kaupungiksi nimetty Pariisi. Kävelyretket Montmartrella pitkin kapeita kujia illan hämärtyessä, lukuisat museot ja Louvre, romanttiset ravintolat sekä Seine-joen varsi ja sen risteilyt ovat takuuvarmaa romantiikkaa etsiville turvallinen kohde.

3. Venetsia, Italia

Venetsia, Italia
Venetsia, Italia

Italia nappasi myös kolmannen sijan. Venetsia ja sen omalaatuinen tunnelma, kanaalit, design-hotellit ja italialainen ruoka takaavat sen, että Venetsiaan suunnataan muunkin kuin gondola-ajelun toivossa. Iltakävely Pyhän Markuksen torilla gelato kädessä ei kuulosta lainkaan hassummalta.

4. Amsterdam, Alankomaat

Amsterdam, Alankomaat
Amsterdam, Alankomaat

Railakkaaksi usein koettu Amsterdam löytyy neljänneltä sijalta. Ihanteelliseksi matkakohteeksi myös pariskunnille sen tekevät erityisesti kanaalit, sillat ja mukulakivikadut. Pyörän vuokraaminen on helppoa, ja kaupunkia koristaviin puistoihin pääsee helposti. Puistot ovat hyvin hoidettuja, ja ihanteellisia esimerkiksi piknikille - kokeile vaikka Vondelpark tai Keukenhof-puistoja.

5. Barcelona, Espanja

Barcelona, Espanja
Barcelona, Espanja

Viidennen sijan nappasi Barcelona. Kaupunkin on siitä ihanteellinen, että se tarjoaa sekä rantaelämää, että trendikästä kaupunkivilinää samassa paketissa. Päivät voi viettää rentoutumalla rannalla, ja illat kuluvat kaupunkia tutkien sen lukuisissa ravintoloissa hyvästä ruuasta nauttien, tai shoppaillen. Kulttuurista nauttiville tarjolla on erikoisia nähtävyyksiä kuten Park Güell ja ja La Sagrada Familia.

Kaikki 19 suosituinta kohdetta voit nähdä täältä.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.