Sevnica, Slovenia - Kuva: Dreamstime
Sevnica, Slovenia - Kuva: Dreamstime

Slovenia houkuttelee turisteja Melania Trumpilla

Yhdysvaltojen uuden presidentin puoliso Melania Trump on kotoisin pienestä Sevnican kaupungista Sloveniasta. Nyt Sevnica ja Slovenia ovat alkaneet kiinnostaa erityisesti amerikkalaisia turisteja, jotka haluavat vierailla presidentin rouvan kotiseuduilla.

Vaikka rouva Trumpin kerrotaan vierailevan kotimaassaan vain harvoin, ovat Sevnican turistimäärät olleet selvässä kasvussa. Niinpä kaupungissa on päätetty hyödyntää "Melania-turismia" ja myyntiin kerrotaan jo tulleen mm. Melania-nimistä pähkinäleipää ja hunajapurkissa komeilee hänen kuvansa.

Paikalliset matkailuyritykset kertovat myös järjestävänsä erityisiä Melania-retkiä, joissa vieraillaan Sevnicassa, Trumpin opiskelukaupungissa Ljubljanassa sekä Milanossa, mistä Trump aloitti mallin uransa ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin.

Slovenian matkailutoimisto julkisti yhdysvaltalaisten turistien määrän kasvaneen vuonna 2016 11%. Tämän arvellaan johtuvan Melania Trumpin kotimaan tunnettuuden lisääntymisestä Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan aikana.

Sevnica sijaitsee itäisessä Sloveniassa Sava-joen rannalla vajaan sadan kilometrin päässä Ljubljanasta. Kaupunki on perustettu 1200-luvulla ja alue on toiminut mm. Habsburgien keisarikunnan rajana. Toisen maailmansodan aikaan alueen miehittivät saksalaiset ja sen jäljiltä Sevnican alueelta on löytynyt useita joukkohautoja.

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.