Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Barokkityylinen luostarikirjasto Admontissa, Itävallassa, on maailman suurin laatuaan. Kuva: © Lev Tsimbler | Dreamstime.com
Barokkityylinen luostarikirjasto Admontissa, Itävallassa, on maailman suurin laatuaan. Kuva: © Lev Tsimbler | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Silmiähivelevän koristeellista! Maailman suurin luostarikirjasto sijaitsee Itävallassa

Itävallassa, Admontin kylässä sijaitsee munkkiluostari, jossa on maailman suurin luostarikirjasto. Koristeellinen, barokkityylinen kirjasto on viehättävä vierailukohde niin kirjallisuuden, arkkitehtuurin kuin historiankin ystäville.

Mielenkiintoinen vierailukohde kirjoja rakastaville matkaajille löytyy, hieman yllättäen, munkkiluostarista. Stift Admont eli Admontin luostari sijaitsee Enns-joen rannalla, Admontin kylässä Itävallassa.

Munkkiluostarin kirjasto on maailman suurin laatuaan. Niteitä sieltä löytyy noin 70 000 kappaletta, mutta koko luostarissa on yhteensä säilössä noin 200 000 kirjaa.

Kuva: © Lev Tsimbler | Dreamstime.com
Kuva: © Lev Tsimbler | Dreamstime.com

Laajan kirjakokoelman lisäksi paikalle kävijöitä houkuttelee erityisesti kirjaston kaunis arkkitehtuuri. Koristeellinen barokkityyli, joka yhdistelee valkoisia sävyjä ja kultaa, on lumoava. Kirjallisuuteen liittyvien aarteiden ja vanhojen käsikirjoitusten lisäksi luostarista löytyy myös esimerkiksi upeita patsaita ja freskoja.

Kirjastoon kannattaakin suunnata jo valokuvauksen vuoksi. Barokkityylinen suuri kirjastohalli sisältää kolme erillistä kamaria, ja sen kattoa koristavat kauniit kattomaalaukset. Kirjaston koristeiden teemoissa on nähtävissä paljon uskonnollisia sävyjä, joten se on kiinnostava käyntikohde niin kirkkohistoriasta kiinnostuneille kuin kauneuden ystävillekin.

Kirjastoon pääsee tutustumaan ilman opasta, eikä käyntiä ole rajoitettu esteillä tai puomeilla - kaikkea pääsee ihailemaan vapaasti.

Kuva: © Seawhisper | Dreamstime.com
Kuva: © Seawhisper | Dreamstime.com

Admontin luostari sisältää myös toisen hienon käyntikohteen, gotiikkaan keskittyneen taidemuseon. Collection Mayer - Art from the Middle Ages - on vaikuttava kokoelma keskiaikaista taidetta. Nähtävillä on veistoksia, maalattuja paneeleja sekä hienoja lasimaalauksia. Tummasävyinen museo on gotiikan ystäville hieno lisä luostarissa käyntiin.

Lähde: Stift Admont

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.