Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Oleksandr Kozachok - Dreamstime.com
Kuva: © Oleksandr Kozachok - Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Satumaista! Häkellyttävän kaunis “Rakkauden tunneli” löytyy Ukrainasta

Tunnel of Love -nimellä tunnettu rautatiepätkä Ukrainassa on epätodellisen kaunis. Valokuvaajien lisäksi se on rakastavaisten suosiossa.

Ukrainassa, noin seitsemän kilometriä Klevanin kaupungista sijaitsee rautatiepätkä, josta on etenkin Instagramin myötä tullut valtavan suosittu turistikohde. Tunnel of Love, Rakkauden tunneli -nimellä tunnettu paikka on syntynyt tiheän metsän läpi kulkevan rautatien varrelle.

Junarata on rakennettu entisen Neuvostoliiton aikana, jolloin se oli sotilaskäytössä. Tämän vuoksi rata haluttiin piilottaa metsän siimekseen, jotta sitä ei voisi niin helposti nähdä ilmasta käsin.

Kuva: © Taiga - Dreamstime.com
Kuva: © Taiga - Dreamstime.com

Klevanin ja Orzhivin kaupunkien välillä kulkevan rautatien ympärillä kasvaa tiheä, vehreä metsä, mutta koska rataa pitkin kulkee tavarajuna pari kertaa päivässä, on juna uurtanut kasvustoon satumaisen näköisen tunnelin. Koska junaliikennettä kulkee radalla edelleen päivittäin, ei tunneli pääse kasvamaan kokonaan umpeen.

Noin kolmen kilometrin mittainen rataosuus houkuttelee nykyisin valtavan määrän turisteja ja romantikkoja. Monet rakastavaiset käyvät siellä kävelyllä ja ottamassa toisistaan suloisia kuvia. Tämän vuoksi sitä onkin alettu kutsua Rakkauden tunneliksi.

Kuva: © Oleg Gordienko - Dreamstime.com
Kuva: © Oleg Gordienko - Dreamstime.com

Alue on suosittua ulkoilualuetta myös paikallisten asukkaiden keskuudessa. Sisäänkäynnin läheisyydessä on myynnissä matkamuistoja ja kesävieraille myös hyttyskarkotetta. Pääsymaksua ei ole. Alueella vieraileivia kuitenkin muistutetaan olemaan varovaisia, sillä rautatie on aktiivisessa tavaraliikenteen käytössä.

Klevaniin on Ukrainan pääkaupungista Kiovasta noin 350 kilometrin matka. 

Lähde: Planet EU

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.