Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Retimnonin kaupunki auringonlaskun aikaan. Kuva: © Georgios Tsichlis | Dreamstime.com
Retimnonin kaupunki auringonlaskun aikaan. Kuva: © Georgios Tsichlis | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Romanttista tunnelmaa ja upea hiekkaranta - Kreetan Retimnon hurmaa kävijänsä

Kreetan saaren pohjoisrannalla sijaitseva Retimnonin kaupunki yhdistää pitkän hiekkarannan historiallisiin nähtävyyksiin. Saaren kolmanneksi suurin kaupunki on tunnelmaltaan leppoisampi ja hitaampi kuin isommat Hania ja Heraklion, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen rauhaa rakastaville matkaajille.

Romanttisen Retimnonin tunnelma Kreetan saarella on paljon velkaa sen venetsialaisia ja turkkilaisia piirteitä lainaavalle arkkitehtuurille. Sen vanhakaupunki on yksi Kreikan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia nähtävyyksiä, ja moskeijat sekä katedraalit koristavat katukuvaa sulassa sovussa. Korkeat kaaret mukulakivikatujen yläpuolella luovat ihastuttavan tunnelman, ja kertovat paljon myös saaren historiasta. 

Silti kaupunki on ennen kaikkea perinteinen kreikkalainen rantakaupunki, joka hurmaa ruoallaan ja aitoudellaan.

Retimnonin satama. Kuva: © Panagiotis Karapanagiotis | Dreamstime.com
Retimnonin satama. Kuva: © Panagiotis Karapanagiotis | Dreamstime.com

Retimnonilla on kaksi puolta. Voit istua rauhassa sataman rantakahvilassa, ihastella vanhoja rakennuksia ja illastaa auringonlaskun aikaan kynttilänvalossa. Kaupungin kalasatama on kiistämättä Kreetan kaunein, ja tarjoaa upeat kehykset onnistuneelle illalle. Voit viettää aikaa kuitenkin myös suurissa rantahotelleissa, jotka monine palveluineen koristelevat peräti 12 kilometriä pitkän hiekkarannan reunamaa.

Näin kaupunki on hyvä valinta niin romanttista matkaa suunnitteleville kuin vesiurheilua ja lapsiystävällistä tekemistä etsiville perheillekin.

Kuva: © Mnf1974 | Dreamstime.com
Kuva: © Mnf1974 | Dreamstime.com

Kaupungin hotellit levittäytyvät pitkin rannikkoa pieniin merenrantakyliin, joita ovat muun muassa Perivolia, Platanias, Adelianos Kambos, Pigianos Kambos, Sfakaki, Stavromenos ja Skaleta. Tutkittavaa ja tekemistä löytyy ympäristöstä siis helposti koko viikoksi. 

Ei kuitenkaan kannata unohtaa varsinaista kaupunkiakaan, sillä myös sieltä löytyy runsaasti nähtävää. Suuri linnoitus dominoi katukuvaa, ja sen ohi kulkevat kävelytiet täynnä ravintoloita ja myymälöitä ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa auringonoton ulkopuolella.

Retimnonin kaupungista löytyy romanttisia kujia. Kuva: © Dynamoland | Dreamstime.com
Retimnonin kaupungista löytyy romanttisia kujia. Kuva: © Dynamoland | Dreamstime.com

Retimnonin sesonkiaika alkaa toukokuussa. Valmismatkoja järjestetään Suomesta keväästä syksyyn.

Matkat Kreetalle löydät Napsun valmismatkahaulla.

Lähde: Cretetravel

 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.