Islannista löytyy kuvauksellisia kohteita niin kesällä kuin talvellakin - kuvassa Gullfossin vesiputoukset
Islannista löytyy kuvauksellisia kohteita niin kesällä kuin talvellakin - kuvassa Gullfossin vesiputoukset
· Napsun toimitus

Revontulia ja kuumia lähteitä - Milloin Islantiin kannattaa matkustaa?

Game of Thronesin ja lukuisten elokuvien myötä Islanti on noussut yhdeksi suosituimmista matkailumaista. Tulen ja jään maa houkuttelee vierailijoita ympäri vuoden.

Suosiolla on aina myös kääntöpuolensa: turistimassojen löydettyä Islannin syrjäisen saarivaltion hintataso on kivunnut korkealle. Keskeisimpään turistiaikaan ei Islannissa myöskään tarvitse pelätä olevansa yksin, sillä tärkeimmät nähtävyydet ruuhkautuvat. Moniin kohteisiin tarvitseekin tehdä varaus hyvissä ajoin etukäteen.

Tässä muutama vinkki siihen, milloin Islantiin kannattaa matkustaa:

Paras sää

Heinä- ja elokuu ovat Islannissa lämpimimmät kuukaudet ja siksi nämä kesäkuukaudet ovatkin suosituimpia matkakuukausia. Kesäkuussa turisteja puolestaan houkuttelevat yöttömät yöt.

Islannissa kesä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti hyvää säätä vaan sade ja kovat tuulet ovat yleisiä. Islannista sanotaankin, että siellä voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa yhden vuorokauden aikana.

Mikäli haluaa kiertää pahimmat ruuhkat, syyskuussa ja toukokuussa on suhteellisen lämmintä. Syrjäisimmille seuduille suuntaavien kannattaa kuitenkin huomioida, että toukokuussa osa teistä voi olla poikki sulavan lumipeitteen vuoksi. Patikoijille paras aika vierailla Islannissa onkin kesä, jolloin tiet ovat auki ja polut kävelykelposia.

Maisemat ovat Islannissa talvellakin upeita, mutta nopeasti vaihteleva sää voi tehdä tepposet. Tiet ovat usein syrjäisemmillä seuduilla poikki lumen ja kovan tuulen vuoksi, minkä vuoksi talvella kannattaa varautua viivästyksiin ja kiertoteihin.

Myvatnissa sijaitseva Grjótagján luola nähtiin Game of Thronesissa Jon Snown ja Ygritten lemmenluolana
Myvatnissa sijaitseva Grjótagján luola nähtiin Game of Thronesissa Jon Snown ja Ygritten lemmenluolana

Paras aika nähdä valaita

Meribiologien mukaan paras aika nähdä valaita ovat kesä- ja heinäkuu, mutta saaren pohjoispuolella aikaikkuna on pidempi. Pohjoisessa ryhä- ja lahtivalaita sekä delfiinejä voi nähdä toukokuusta elokuuhun asti. Sinivalaat vaeltavat alueella kesäkuussa.

Paras aika vierailla kuumilla lähteillä

Islannin kuumat lähteet ovat ehdoton osa paikalliskulttuuria. Niissä vierailu on mahdollista läpi vuoden ja kylmään vuodenaikaan on erityisen miellyttävää pulahtaa 40-asteiseen veteen viileästä ilmasta.

Luonnon lähteillä ei välttämättä ole pukukoppeja tai muita fasiliteetteja, mutta kaupallisia kylpylöitä löytyy Islannista useita. Reykjavikin lähellä sijaitseva Blue Lagoon on niistä tunnetuin, mutta siellä kannattaa varautua ruuhkiin ja tehdä varauksensa talvellakin hyvissä ajoin etukäteen.

Lue myös: Islantiin kuumille lähteille? Tässä viisi vinkkiä, joista yksikään ei ole se kuuluisin Blue Lagoon

Lue myös: Suuntana Islanti? Tässä vinkkejä vierailuun kuuluisassa Blue Lagoonissa

Revontulia ja kuumia lähteitä - Milloin Islantiin kannattaa matkustaa?

Paras aika nähdä revontulia

Pelkästään revontulien vuoksi Islannin reissulle ei kannata lähteä. Vaikka revontulet ovat näkyessään todella komea näky juuri puuttomassa Islannissa, sääolosuhteet vaihtelevat niin nopeasti, että taivaan valojen ennustaminen on vaikeaa. Paras aika nähdä revontulia on pimeään vuodenaikaan lokakuun puolivälistä maaliskuulle.

Ruuhkaisin aika

Ikävästi mutta ymmärrettävästi ruuhkaisin aika vierailla Islannissa on kesällä. Heinäkuu ja elokuun ensimmäinen viikko ovat kaikista vilkkaimmat turistikuukaudet. Välttääkseen ruuhkia kannattaakin suunnata keskeisimmiltä turistialueilta Reykjavikin ja The Golden Circlen ympäristöstä hieman syrjemmälle, läntisille vuonoille tai itäiseen Islantiin.

Lennot Reykjavikiin >

Revontulia ja kuumia lähteitä - Milloin Islantiin kannattaa matkustaa?

Lähde: Travel + Leisure

Lue myös: Miksi kaikki rakastuvat Islantiin?

Lue myös: 10 vinkkiä: Islanti – jään ja tulen maa

Lue myös: 10 vinkkiä: Reykjavík – savujen lahti

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.