Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Budapestin komeimmat näköalat avautuvat Kalastajanlinnakkeelta
Budapestin komeimmat näköalat avautuvat Kalastajanlinnakkeelta
· Napsun toimitus

Rauniobaareja, kahviloita ja herkullista ruokaa - Budapestista on moneksi

Unkarin pääkaupunki Budapest sijaitsee Tonavan kahden puolen ja jakautuu joen myötä Budan ja Pestin alueeseen. Historiallinen kaupunki tarjoaa upeita nähtävyyksiä ja kiehtovia kokemuksia.

Unkarin pääkaupunki tarjoaa runsaasti tekemistä, sillä kaupungista löytyy lukuisia kylpylöitä, puistoja ja nähtävyyksiä. Budapestissa pärjää kuitenkin hienosti myös ilman tarkempia suunnitelmia. Aikaa voi viettää vaeltamalla ympäriinsä ihaillen vanhoja rakennuksia tai istua tunnelmallisissa kahviloissa ihmisiä katselemassa.

Budapest on tunnettu kahvilakulttuuristaan. Halusitpa sitten istua paikallisten keskellä tunnelmasta nauttimassa tai ihastella koristeellisten paikkojen ylellisyyttä - Budapestistä löytyy kaikkea. Vanhan tyylin kahviloita etsivien kannattaa suunnata esimerkiksi Centràl -kahvilaan, joka on tunnettu ihanista leivoksistaan. Toinen hyvä vaihtoehto on Gerbeaud, joka hemmottelee suklaalla ja ylellisellä sisustuksella. Illan voi päättää maistelemalla unkarilaisia viinejä kuten makeaa Tokajia.

Rauniobaareja, kahviloita ja herkullista ruokaa - Budapestista on moneksi

Budan puoli on tunnettu kukkuloistaan ja sen korkeimmalta kohdalta avautuvat hienot näkymät yli kaupungin ja alla virtaavan Tonavan. Yksi kaupungin keskeisimpiä nähtävyyksiä on Kalastajanlinnake, joka sijaitsee Linnavuorella. Siellä vierailussa yhdistyy historia ja upeat näköalat.

Lue myös: Upeat näkymät alas Tonava-joelle - Kalastajanlinnake on Budapestin tunnetuimpia nähtävyyksiä

Budapestin metro on yksi maailman vanhimpia, ja sitä täydentävät hyvä raitiovaunu- ja bussiverkosto. Joukkoliikenteen hinta ei suomalaisittain päätä huimaa: paras tapa onkin ostaa päivälippu ja hyödyntää julkisen liikenteen tarjonta. Jo päivän aikana ehtii moneen paikkaan, ja pääsee helposti tutustumaan myös keskustan ulkopuolisiin nähtävyyksiin. Pelkästään keskustassa liikkuville riittää kuitenkin omat jalat, sillä keskusta on sopivan kompakti.

Budapestin hylättyihin rakennuksiin on rakennettu niin kutsuttuja rauniobaareja. Tuloksena on mielenkiintoisia ja näyttäviä pubeja, joita suosivat niin turistit kuin paikallisetkin. Ensimmäinen laatuaan lienee Szimpla Kert, jota on myös usein kehuttu yhdeksi maailman parhaista pubeista. Sinne tullaan halpojen hintojen, tunnelman ja baarien oudon tyylin vuoksi - ehdottomasti kokeilemisen arvoista.

Lue myös: Sukeltamaan suurkaupungin alle? Kyllä, Budapestissa se on mahdollista

Raunioihin rakennettu Szimpla Kert on yksi maailman erikoisimmista baareista
Raunioihin rakennettu Szimpla Kert on yksi maailman erikoisimmista baareista

Ruoka on Unkarissa herkullista, mutta kasvissyöjät voivat olla hätää kärsimässä. Paikalliset ateriat koostuvat usein lihasta ja perunasta, annokset ovat suuria ja hinta kohtuullinen.  Paikallisiin herkkuihin kuuluu muun muassa Paprikás Csirke (paprikaa ja kanaa), jota voi käydä maistelemassa esimerkiksi Pest-Budassa (Fortuna u. 3). Perinteistä gulassia on myös kaupungissa kokeiltava. Hyviksi todettuja ravintoloita ovat esimerkiksi Baltazár Hotel sekä Opera Café.

Lennot Budapestiin löydät Napsun lentohausta!

Lähde: ellecroft.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.