Italia on yksi Piia Pasasen suosikkikohteista.
Italia on yksi Piia Pasasen suosikkikohteista.

"Tieto lisää turvallisuuden tunnetta" - Lue uutisankkuri Piia Pasasen parhaat matkavinkit

Maailman lasten hyväksi järjestettävä Nenäpäivä-kampanja on käynnissä ja huipentuu Nenäpäivänä 10.11., jolloin Yle TV2 on koko illan Nenäkanava. Ainutlaatuinen kokemusten ilta peräti neljän suoran lähetyksen voimin on täynnä suomalaisia artisteja, näyttelijöitä, koomikoita ja mediapersoonia, jotka kaikki heittäytyvät auttamaan maailman lapsia kohti parempaa tulevaisuutta. Illan aikana toteutetaan koko Suomen toiveet huumorin ja hyväntekeväisyyden merkeissä.

Illan aikana nähdään myös inserttejä Nenäpäivän tukemista kohteista. Ylen uutisankkuri Piia Pasanen vieraili Boliviassa tutustumassa muun muassa lapsityöläisten arkeen. Piia on kokenut matkailija ja jakaa nyt Napsun lukijoille parhaat matkavinkkinsä.

Piia kehuu Hongkongia Aasia New Yorkiksi, ja loistava kaupunkikohdehan se on!
Piia kehuu Hongkongia Aasia New Yorkiksi, ja loistava kaupunkikohdehan se on!

Matkakohteiden Top 5:

1. New York. Olin lukioikäisenä vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja isäntäperheeni vei minut pitkäksi viikonlopuksi New Yorkiin. Rakastuin ensisilmäyksellä, eikä tuo tunne ole haihtunut mihinkään. Minut valtaa sanoinkuvaamaton onnen ja vapauden tunne joka kerta kun saavun New Yorkiin. Kaupungista löytää myös aina jotain uutta - vanhojen suosikkien lisäksi.

2. Italia. Maisemat, ruoka, viini, muoti, historia, kieli, monipuolisuus, kauneus. Olen harrastanut italian kieltä parinkymmenen vuoden ajan, ja seuraava Italian-matka on aina hyvä syy petrata kielitaitoa.

3. Thaimaa. Takuuvarma pakopaikka aurinkoon, lämpöön, spa-hoitojen ja rakastamani thai-ruuan ääreen. Loputtomat mahdollisuudet sekä aktiivi- että laiskottelulomaan. Bangkok on loistava vastapaino rauhalliselle rantaelämälle. Thaimaassa olen aina saanut pelkästään ystävällistä palvelua.

4. Hong Kong. Aasian New York. Pilvenpiirtäjiä, loistavaa ruokaa, loputtomat ostosmahdollisuudet, siistiä, toimiva julkinen liikenne. Mutta myös vehreyttä ja suurkaupungin sykkeen vastapainoksi mahdollisuudet esimerkiksi rantaelämään ja patikointiin.

5. Tukholma. Kaunis kestosuosikkini ympäri vuoden. Lähellä, helppo mennä laivalla tai lentäen. Tekemistä ja näkemistä kaikille. Ja aina jotain mitä ei ole Suomessa.

Thaimaan takuuvarma aurinko, lämpö ja ystävälliset ihmiset ovat monen matkailijan mieleen.
Thaimaan takuuvarma aurinko, lämpö ja ystävälliset ihmiset ovat monen matkailijan mieleen.

Nämä pakkaan aina mukaan:

1. Huivi. Kohteesta ja lämpötilasta riippuen joko villaa tai ohuempaa materiaalia. Lämmittää kaulassa, hartioilla tai peittona, suojaa auringolta ja toimii myös istuinalustana.

2. Villasukat. Käytän villasukkia ympäri vuoden ja ne ovat aina mukana myös reissussa. Pitkillä lennoilla vaihdan kengät villasukkiin ja etelän kohteissa hotellien kylmillä laattalattioilla ne ovat ehdottomat.

3. Korvatulpat. Olen huono nukkuja, ja korvatulpat ovat pelastaneet yöunet monessa paikassa. Käytän niitä myös lentokoneessa, jos toiveena on torkahtaa edes hetkeksi.

4. Lukemista. Minulla on aina mukanani lehtiä ja kirjoja, joista ainakin yksi on matkakohteeseen liittyvä. Lomamatkoilla ehdin lukea paljon enemmän kuin muulloin.

5. Vesipullo. ja pienet eväät, esim. myslipatukoita, pähkinöitä, suklaata ja purkkaa. Nälkä ja jano ovat huonot matkaseuralaiset!

Parhaat lukuvinkit matkalle

Kevyt kirja, esim. pokkari kulkee helposti mukana eikä paina liikaa. Suosittelen myös jotain kohteeseen liittyvää teosta tai lehdistä napattuja artikkeleja. Jos en jaksa raahata paperipinoja mukanani, otan puhelimella kuvat jutuista.

Paras vinkkini reissuun kuin reissuun:

Ota asioista selvää etukäteen ja perehdy kohteesi perusasioihin. Tieto lisää turvallisuuden tunnetta ja helpottaa monia käytännön asioita.

Ylen uutisankkuri Piia Pasanen vieraili Boliviassa tutustumassa muun muassa lapsityöläisten arkeen. Siellä Nenäpäivälahjoitusten apua todella tarvitaan.
Ylen uutisankkuri Piia Pasanen vieraili Boliviassa tutustumassa muun muassa lapsityöläisten arkeen. Siellä Nenäpäivälahjoitusten apua todella tarvitaan.

Mieleenpainuvin kohtaaminen matkalla:

Leijona ilmestyi aivan lähistölle kesken taivasalla nautitun illallisen Ruahan luonnonpuistossa Tansaniassa vuonna 2001.

Nenäpäivä-kampanja 26.10.-19.11.

Nenäpäivä 10.11.

Laita hyvä liikkeelle ja lahjoita.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.