Ihana Pariisi on yksi toimittaja Jenny Lehtisen Top 5 -matkakohteista.
Ihana Pariisi on yksi toimittaja Jenny Lehtisen Top 5 -matkakohteista.

"Seikkaile! Kaiken ei tarvitse olla ennalta suunniteltua" - Lue Jenny Lehtisen parhaat matkavinkit

Maailman lasten hyväksi järjestettävä Nenäpäivä-kampanja alkaa torstaina 26.10. ja huipentuu Nenäpäivänä 10.11., jolloin Yle TV2 on koko illan Nenäkanava. Ainutlaatuinen kokemusten ilta peräti neljän suoran lähetyksen voimin on täynnä suomalaisia artisteja, näyttelijöitä, koomikoita ja mediapersoonia, jotka kaikki heittäytyvät auttamaan maailman lapsia kohti parempaa tulevaisuutta. Illan aikana toteutetaan koko Suomen toiveet huumorin ja hyväntekeväisyyden merkeissä.

Illan aikana nähdään myös inserttejä Nenäpäivän tukemista kohteista. Jenny+-ohjelmasta tuttu toimittaja Jenny Lehtinen vieraili Ugandassa yhdellä maailman suurimmista pakolaisleireistä. Jenny matkustelee myös vapaa-ajallaan ahkerasti ja jakaa nyt Napsun lukijoille parhaat matkavinkkinsä.

Kilimanjaro, Kenia
Kilimanjaro, Kenia

Matkakohteiden Top 5:

1. Kenia. Olen käynyt siellä vain kerran, mutta sydänhän sinne jäi. Se luonto ja ne eläimet, sekä sumuinen Kilimanjaro. Aina kun tuosta reissusta katsoo jälkikäteen kuvia, tulee niin voimakkaita muistoja mieleen, että harvasta muusta asiasta tulee.

2. Tallinna - paikka jossa eniten käyn. Meillä on tapana tehdä ystäväni Niinan kanssa joka vuosi kaksi kertaa tyttöjen reload-reissu Tallinnaan. Reissuun kuuluu ehkä vähän tylsästi, mutta ah, niin stressittömästi kunnolla hyvää ruokaa, sopivassa määrin viinin äärellä maailman parannusta ja vähän shoppailuakin.

3. Suomenlahden saaristo. Olen viettänyt lapsuuteni veneillen, ja se on jättänyt suolaisen jäljen sieluuni. Nykyisin pyrin kesäisin tekemään ainakin yhden saaristoreissun tavalla tai toisella.

4. Pariisi. Ystäviäni asuu kaupungissa, ja heidän luonaan on tullut reissattua paljon budjettimatkoilla. Ihana kaupunki, josta en ole nähnyt yhtäkään merkittävää nähtävyyttä, (anteeksi, Eiffelissä tuli kyllä kerran käytyä) mutta sen sijaan hyvin paljon paikalliskulttuuria.

5. Marokko. Aikanaan elämäni ensimmäinen kauemmas suuntautunut reissu. Vaikka en lapsena ollut kummemmin kulinaristi, jätti paikallinen ruoka kuitenkin ihanan makumuiston.

Jenny piipahtaa Tallinnassa muutaman kerran vuodessa.
Jenny piipahtaa Tallinnassa muutaman kerran vuodessa.

Nämä pakkaan aina mukaan:

1. Reppu! Harva asia on yhtä veemäistä, kuin vaikkapa ostosten tai käsilaukun kanniskelu pitkin kaupunkia. Reppu pelastaa niin monelta selkäsäryltä ja harmitukselta, siinä on tilaa vesipulloille sun muille ehdottomasti mukana kannettaville asioille, ja kädet jäävät aina vapaaksi. Kevyt reppu on kaikkein paras matkakaveri.

2. Kännykkä tai kaksi. Koska välillä pitää pelata Pokemonia, ja jos toisesta loppuu akku, voi toisella aina jatkaa. Tykkään myös käyttää enemmän kännykän karttapalveluita kun yrittää pysyä tolkuissani paperikartan kanssa sekoillessa.

3. Lääkkeitä kaiken mahdollisen varalta. Lievää taikauskoa lienee mukana, kun kuvittelen, että se mihin on varautunut ei voi iskeä.

4. Liikaa kenkiä. Toisaalta, voiko niitä koskaan olla liikaa, edes matkalaukussa?

5. Kynsisakset! Niitä ilman ei voi elää! Ikinä. Missään. Tunnen oloni täysin aseettomaksi ilman kynsisaksia.

Parhaat lukuvinkit matkalle:

Jos osaan yhtään paikallista kieltä, tykkään lukea paikan päällä jotain kyseisellä kielellä, kun aivot on muutenkin virittyneet sitä varten. Viimeisen tällainen lukukokemus oli Berliinin reissulla lapselle tuliaiseksi ostettu saksankielinen kirja supersankareista.

Paras vinkkini reissuun kuin reissuun:

Seikkaileminen! Kaiken ei aina tarvitse tai kannata olla ennalta minuutin tarkasti suunniteltua. On ihanaa antaa jalkojen viedä ja käydä esimerkiksi syömässä paikoissa joita eteen tulee.

Jenny vieraili Ugandassa yhdellä maailman suurimmista pakolaisleireistä.
Jenny vieraili Ugandassa yhdellä maailman suurimmista pakolaisleireistä.

Mieleenpainuvin kohtaaminen matkalla:

Nenäpäivä-matkalla Ugandassa pääsin tapaamaan ihmisiä maailman suurimmalla pakolaisleirillä. Näistä ihmisistä jokainen jätti sydämeeni syvän jäljen.

Nenäpäivä-kampanja 26.10.-19.11.

Nenäpäivä 10.11.

Laita hyvä liikkeelle ja lahjoita.

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.