Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Münchenissa sijaitseva BMW Welt on jo nähtävyys itsessään
Münchenissa sijaitseva BMW Welt on jo nähtävyys itsessään
· Napsun toimitus

Puraisiko autoilukärpänen? Viisi vinkkiä Saksan automuseoihin

Monen mielestä maailman parhaat autot tulevat Saksasta. Niinpä saksalaiset automuseotkin ovat vertaansa vailla. Viiden tunnetuimman merkin museot ovat saavutettavissa ilman autoakin.

Saksalaiset automuseot tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen autoilun historiaan ja tekniikan kehitykseen. Moni museo on myös kiinnostava kokonaisuus arkkitehtonisesti. Museoissa kannattaa vierailla vaikka autot eivät olisikaan suuri intohimo. Autojen ystäville ne kuitenkin ovat täynnä herkkuja.

Audin, BMW:n, Mercedes-Benzin ja Porschen museot sijaitsevat Münchenin ja Stuttgartin ympäristössä Etelä-Saksassa. Volkswagenin museo löytyy puolestaan pohjoisemmasta, Wolfsburgista.

Audi Forum Ingolstadt

Audin museo sijaitsee Ingolstadtissa, pienen matkan päässä pohjoiseen Münchenistä. Paikan päälle pääsee niin omalla autolla kuin junallakin. Ingolstadtin päärautatieasemalta noin viiden kilometrin päässä olevalle museolle voi matkata taksilla tai bussilla.

Audi Forumissa voi tutustua autobrändin historiaan pysyvän näyttelyn tai opastettujen kiertokävelyiden muodossa. Museossa on paljon tekemistä myös lapsille, laadukas ravintola ja jopa elokuvateatteri. Siellä järjestetään myös monenlaisia musiikkitapahtumia.

Puraisiko autoilukärpänen? Viisi vinkkiä Saksan automuseoihin

 

Autostadt, Volkswagen Group, Wolfsburg

Wolfsburgissa sijaitseva Volkswagenin Autostadt on valtava, autoilun ympärille rakennettu viihdekeskittymä. Pieneltä kaupungilta vaikuttavaan kompleksiin pääsee näppärästi kävellen Wolfsburgin päärautatieasemalta.

Autostadtin näyttelyissä pääsee tutustumaan Volkswagenin historiaan ja vuosien saatossa tuotettuihin autoihin. Tekemistä riittää koko perheelle, sillä opastettuja kierroksiakin on tarjolla myös lapsivieraille. Ravintoloissa tarjolla on paikallisista, tuoreista raaka-aineista valmistettuja ruokia.

Puraisiko autoilukärpänen? Viisi vinkkiä Saksan automuseoihin

BMW Welt, München

Münchenissä sijaitsevan Baijerin moottoritehtaan valmistama BMW on yksi autoteollisuuden kuninkaallisista. Aivan Münchenin keskustan läheisyydessä sijaitseva, arkkitehtonisesti futuristisen näköinen BMW Welt on erityisesti autoja ja tekniikkaa harrastavalle mielenkiintoinen vierailukohde, jossa esitellään autotekniikan uusimpia tuulia.

Vierailukeskuksessa on mahdollista päästä opastetulle kierrokselle, minkä lisäksi keskuksen vieressä on myös vuonna 1916 perustetun automerkin ja autojen valmistuksen historiaa kertaava museo.

Puraisiko autoilukärpänen? Viisi vinkkiä Saksan automuseoihin

Mercedes-Benz Museum, Stuttgart

Aivan Stuttgartin keskustan tuntumassa sijaitseva Mercedes-Benzin museo vie kävijänsä aikamatkalle vuoteen 1886, liikenneteknologian alkuhämäriin. Autohistorian ja nykypäivän teknologian ihailun ohella museoon voi mennä herkulliselle sunnuntaibrunssille tai ulkoilmaelokuviin. Lapsivieraille on myös paljon nähtävää ja koettavaa.

Ilman omaa autoa matkaavat pääsevät Mercedes-Benzin museolle Stuttgartin päärautatieasemalta esimerkiksi paikallisjunalla (S-Bahn).

Puraisiko autoilukärpänen? Viisi vinkkiä Saksan automuseoihin

Porsche Museum, Stuttgart

Muutaman kilometrin päässä Stuttgartin keskustasta sijaitse Porschen museo on urheiluautoista unelmoijien paratiisi. Autobrändin koko historia näkyy museon kokoelmassa ja työpajassa voi päästä tutustumaan historiallisten autojen entisöintiin. Opastetuilla kierroksilla vierailijat viedään mm. kilpa-autoilun maailmaan, eikä lapsia ole unohdettu Porschellakaan. Museolla voi viettää jopa lasten syntymäpäiviä.

Ilman omaa autoa matkaavat pääsevät Porschen museolle Stuttgartin päärautatieasemalta paikallisjunalla (S-Bahn).

Puraisiko autoilukärpänen? Viisi vinkkiä Saksan automuseoihin

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.