Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bragan kuuluisat portaat. Kuva: © Wessel Cirkel | Dreamstime.com
Bragan kuuluisat portaat. Kuva: © Wessel Cirkel | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Portugalin kaunis ja monipuolinen Braga on yksi Euroopan parhaista matkakohteista

Tuoreen tutkimuksen mukaan Portugalin Braga on yksi Euroopan parhaista matkakohteista. Se on Portugalin Roomaksi nimitetty, kaunis ja historialtaan rikas kaupunki.

Yhdeksi Euroopan parhaista matkakohteista valittu Braga sijaitsee pohjoisessa Portugalissa, hieman Portosta pohjoiseen. Kauniin, strategisesti sijaitsevan kaupungin 2000 vuoden mittainen historia on rikas, mikä tekee siitä myös matkakohteena monimuotoisen.

Lue myös: Nämä ovat Euroopan parhaat matkakohteet vuonna 2019 - Ykkösenä hurmaavan historiallinen kaupunki Keski-Euroopasta

Portoa pienempi Braga on viehättävä vierailukohde muutaman päivän ajalle vaikkapa Portoon suuntautuvalla matkalla. Kompaktin kokoisen kaupungin keskusaukion ympäristössä sijaitsevien kävelykatujen varsilta löytyvät alueet ostoksille ja ruokailulle. Varsinaiset historialliset nähtävyydet sijaitsevat puolestaan kaupungin laidalla.

Kuva: © Zts | Dreamstime.com
Kuva: © Zts | Dreamstime.com

Bragaa on nimitetty Portugalin Roomaksi. Nimitys johtuu siitä, että kaupungissa on runsaasti roomalaiskatoliseen uskontokuntaan kuuluvia asukkaita sekä valtavasti kirkkoja ja muita uskonnollisia paikkoja. Bragan taiteellisesti merkittävä katedraali pitkine historioineen on yksi koko Portugalin tärkeimpiä rakennuksia.

Bragan tunnetuin nähtävyys on kukkulan laella seisova, näyttävä Bom Jesus do Monte. Tämä korkeiden portaiden päässä sijaitseva kirkko historiallisine patsaineen on vierailukohde, joka on varmasti jokaisen turistin matkakuvissa.

Kuva: © Nikolai Sorokin | Dreamstime.com
Kuva: © Nikolai Sorokin | Dreamstime.com

Vierailu Bragassa on kuin aikamatka. Vanha kaupunki ja perinteinen uskonnollisuus – kaikessa taiteellisessa rikkaudessaan ja majesteettisuudessaan – elää siistiä yhteiseloa nuorekkaiden alueiden kanssa, jotka tarjoavat turisteille kulttuuria, ruokailuelämyksiä ja monenlaisia palveluita.

Kuva: © Zts | Dreamstime.com
Kuva: © Zts | Dreamstime.com

Lennot Portoon löydät Napsun lentohausta.

Lähde: European Best Destinations

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.