Piper ajaa tiehensä kiitotiellä haahuilevat linnut. Kuva: Cherry Capital Airport K-9 Team
Piper ajaa tiehensä kiitotiellä haahuilevat linnut. Kuva: Cherry Capital Airport K-9 Team
· Napsun toimitus

Piper-koira on maailman coolein lentokenttätyöntekijä

Bordercollie nimeltä Piper päivystää Michiganin Cherry Capital Airportin kiitoradalla ja hoitaa linnut ja muut villieläimet pois lentokoneiden alta.

Linnut, ja muut villieläimet, aiheuttavat lentokentillä toisinaan paljon ongelmia. Ne liikkuvat kiitoratojen yli ja osuvat lentokoneisiin. Yhdysvalloissa Michiganin lentokentällä ongelmaan on löydetty mitä hurmaavin ratkaisu: bordercollie nimeltä Piper päivystää lentokentän kiitoradoilla. Koira on varustettu hiihtolaseilla ja koirille suunnitelluilla tossuilla.

Cherry Capital Airport otti Piperin mukaan uuteen K9-yksikköönsä vuoden 2014 lopussa. Koiran tehtävänä on jahdata pois kiitoteillä haahuilevat linnut. Kaikilla lentokentillä tulee olla suunnitelma, jolla luontokappaleita hätyytellään alueelta.

Yleensä nämä keinot ovat teknisempiä: ansoja, sireenejä tai jonkinasteisia pyroteknisiä keinoja käyttäviä laitteita. Piperin omistaja ja kouluttaja kuitenkin ymmärsi, että seitsemänvuotiaalla koiralla voisi olla ominaisuuksia, joita voisi hyödyntää työssä.

Lentokentän operatiivinen johtaja Dan Sal on todennut, että Piper on työssään tehokkaampi kuin esimerkiksi pyrotekniset laitteet. Linnut näyttävät muistavan koiran, ja pysyvät poissa Piperin nähdessään

Kuva: Cherry Capital Airport K-9 Team
Kuva: Cherry Capital Airport K-9 Team

Piperin tehtäviin kuuluvat lintujen jahtaaminen pois kiitoradoilta, ympäröivän aidan tutkiminen aukkojen varalta ja säännöllinen rottavartio, jotta jyrsijöiden ilmaantuminen alueelle ei houkuttelisi perässään lintuja.

Piper työskentelee neljä 10-tuntista vuoroa viikossa, joista jokainen sisältää runsaasti taukoja.

Piperilla on myös oma Instagram-tili, jossa koiraa ja tämän työtä voi ihastella.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.