Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Rhode Islandin osavaltiossa sijaitseva Providence on monipuolinen matkakohde. Kuva: © Sean Pavone | Dreamstime.com
Rhode Islandin osavaltiossa sijaitseva Providence on monipuolinen matkakohde. Kuva: © Sean Pavone | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Pieni suuri Providence on herkkusuiden ja taiteen ystävien kaupunki Yhdysvalloissa

Providence on Yhdysvaltojen pienimmän osavaltion suurin kaupunki. Se jää usein vähemmälle huomiolle, sillä samalta alueelta löytyvät myös eleganttina matkakohteena pidetty Newport ja suosittu Boston.

Pikkuruisessa Rhode Islandin osavaltiossa sijaitseva Providence on yksi mielenkiintoisimmista alueista, mitä Yhdysvaltojen Uuden-Englannin seudulta löytyy. Kaupungissa on useita yliopistoja, joihin kuuluu maailmankuulu Brown University. Hintataso on opiskelijoiden vuoksi edullisempi kuin seudulla yleensä, ja kaupungista huokuu pienen yhteisön lämmin tunnelma.

Providence on hyvä matkakohde niille, jotka arvostavat taiteita ja hyvää ruokaa. The Rhode Island School of Design (RISD ) ja Johnson & Walesin ravintolakoulu pitävät huolen siitä, että kaupungista huokuvat alojen uusimmat tuulet. Kulttuurielämä on rikasta, mikä on yllättävää ottaen huomioon Providencen pienen koon.

Brown Universityn kirjasto Providencessa. Kuva: © Kevin Ruck | Dreamstime.com
Brown Universityn kirjasto Providencessa. Kuva: © Kevin Ruck | Dreamstime.com

Ongelmaksi kaupungissa vierailtaessa voikin muodostua se, että monista erinomaisista ravintoloista on hankala valita. Hyvä tapa aloittaa päivä on suunnata Knead Doughnutsin herkkujen ääreen: tarjolla on myös paljon gluteenittomia sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

Terveellisempi vaihtoehto on puolestaan Yoleni’s, kreikkalaistyylinen kahvila, joka tarjoaa muun muassa pitaleipiä ja jugurtteja.

Lounaalle ja päivälliselle kannattaa suunnata Federal Hillin suuntaan. Atwells Avenuelta löytyy lukemattomia erinomaisia ravintoloita moneen makuun, ja brunssi on suosittu tapa käynnistää viikonloppu kaupungissa.

Taidekierros kannattaa aloittaa RISD Museumista, jonka yhteydestä löytyy erinomaisia kahviloita ja kauppa. Ostoksista kiinnostuneet päätyvät useimmiten Westminster Streetille, joka on täynnä kauppoja ja pieniä putiikkeja.

Providencen kaupungintalo iltavalaistuksessaan. Kuva: © Jon Bilous | Dreamstime.com
Providencen kaupungintalo iltavalaistuksessaan. Kuva: © Jon Bilous | Dreamstime.com

Arkkitehtuurista ja kauniista rakennuksista pitävien suosikkeja Providencessä ovat kirjastot. Fleet Library RISD:n yhteydessä sekä Providence Athenaeum ovat molemmat vierailun arvoisia.

Hyvänä tasapainona ruokailulle ja kulttuurille toimivat Providencen puistot, kuten Roger Williams Park. Alueelta löytyy myös planetaario, luonnonhistorian museo, karuselli ja kasvitieteellinen puutarha.

Lähde: CNN

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.