Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

Pidätkö kissoista? 5 vinkkiä kissaystävän matkakohteeksi

Kissojen ystävien ei tarvitse tyytyä ainoastaan internetin kissavideoihin ja omaan kotona asustavaan karvakasaan - maailma on täynnä erikoisia matkakohteita joista kissojen ystävä saa hyvän syyn pakata matkalaukkunsa.

Kissakahvilat ovat viimein tunnettuja myös Suomessa, mutta erityisen suosittuja ne ovat Japanissa. Pelkästään Tokiosta löytyy melkein tusinan verran kahviloita, mutta netistä etsimällä niitä löytyy ympäri maailmaa.

Telegraph listasi 13 kattimaista matkakohdetta, tässä niistä muutama. Lisää kohteita löytyy täältä.

Tashirojima, Japani

Tashirojima, Japani - Kuva: Sonotoki / Flickr
Tashirojima, Japani - Kuva: Sonotoki / Flickr

Saarta kutsutaan, kenties hieman tylsästi, nimellä Kissasaari - Cat Island. Saarella asustaa enemmän kissoja kuin ihmisiä. Suuri syy tähän on se, että paikalliset uskovat kissojen ruokkimisen tuovan hyvää onnea mukanaan. Saarella on myös pieni Neko-jinja - kissoille omistettu alttari - sekä 51 kivestä tehtyä kissan muotoista patsasta. Koirilta on pääsy kielletty kyseiselle saarelle.

Eremitaasi, Venäjä

Eremitaasi, Venäjä - Kuva: Dreamstime
Eremitaasi, Venäjä - Kuva: Dreamstime

Yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista Pietarissa on kissojen vallassa. Perinne juontaa juurensa vuoteen 1745, ja nykyisin noin 70 kissaa vaeltaa museon kellareissa ja maan alla. Alunperin hiiriä ja rottia metsästämään hankitut kissat ovat myös nykyisin palkallisia työntekijöitä. Niitä hoitamassa on kolme vapaaehtoista, jotka turvallisuudesta vastaavan työntekijän valvonnan alaisina viettävät noin kuusi tuntia päivässä kissoista huolehtien. Tarinat kertovat serenadeista, joita kissat tarjoavat turisteille ilmanvaihtokanavien läpi, mutta toisinaan kissat karkaavat osoitetulta työpaikaltaan suoraan museon gallerioihin.

Houtong, Taiwan

Houtong, Taiwan - Kuva: Dreamstime
Houtong, Taiwan - Kuva: Dreamstime

Houtong on entinen kaivoskaupunki Taiwanin pohjoisosassa, ja nykyisin kuin magneetti kissojen ystäville. Noin sata kattia vaeltaa pitkin katuja, poseeraa turisteille, retkottaa nokosilla kukkien seassa ja kaupungin putiikit tarjoavat kaikenlaista kissoihin liittyvää tilpehööriä. Taiwanissa toimii myös maailman ensimmäinen kissakahvila, joka avattiin jo vuonna 1998.

Kuching, Malesia

Kuching, Malesia - Kuva: Dreamstime
Kuching, Malesia - Kuva: Dreamstime

Kuching tarjoittaa kirjaimellisesti käännettynä kissakaupunkia. Ei siis ihme, että sieltä löytyy tusinoittain jättimäisiä kissapatsaita, jotka ovat suosittuja kuvauskohteita.

Kaupungissa on myös kissamuseo, josta löytyy mm. palsamoitu kissamuumio.

Kutching Cat Museum

Hemingwayn kissat, Yhdysvallat

Ernest Hemingwayn koti Floridan Key Westissä toimii nykyään museona. Kuva: Dreamstime
Ernest Hemingwayn koti Floridan Key Westissä toimii nykyään museona. Kuva: Dreamstime

Floridassa, Key Westissa, sijaitseva kirjailija Ernest Hemingwayn koti on kissojen tallauspaikka. Tarina kertoo, että Hemingway sai lahjaksi kissan nimeltä Snowball eräältä laivan kapteenilta. Nykyiset noin 40 - 50 kissaa ovat uskomuksen mukaan juuri tämän kissan jälkeläisiä, ja asuvat nyt tilan alueella kaikessa rauhassa.

The Ernest Hemingway Home & Museum

Pidätkö kissoista? 5 vinkkiä kissaystävän matkakohteeksi

Lähde: Telegraph  -  Kuvat: Dreamstime, Sonotoki / Flickr

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.