Pariisin Women Drive -taksipalvelussa niin kuskit kuin kyytiläisetkin ovat naisia.
Pariisin Women Drive -taksipalvelussa niin kuskit kuin kyytiläisetkin ovat naisia.
· Päivi Laajalahti

Pariisissa lanseerattu uusi taksipalvelu - tarkoitettu vain naisille!

Perinteisesti autonkuljettajan tehtävä on nähty miehisenä alana. Pariisissa on nyt aloittanut toimintansa taksipalvelu, joka on suunnattu vain naisille – niin kyytiläisenä kuin ratinkin takana!

Maailmanlaajuisten tilastojen mukaan taksimatkustajista noin 60 prosenttia on naisia. Kuskin paikalla tämä sama trendi ei kuitenkaan näy.

Travel + Leisuren uutisen mukaan jopa 86 prosenttia Uber-kuskeista on miehiä. Toisen arvion mukaan jopa 98 prosenttia taksikuskeista Iso-Britanniassa on miehiä.

Vastapainona tälle on Pariisissa aloittanut toimintansa taksipalvelu, joka on tarkoitettu vain naisille – niin kuskeina kuin matkustajinakin.

Pariisilainen Women Drive -yritys lupaa naisasiakkailleen kuljetuspalveluita ”ilman uteliaita silmiä ja tahdittomia kysymyksiä”. Yrityksen perustajan mukaan sen pyrkimyksenä on todistaa, että ihmisten kuljettamisen ei tarvitse olla miehille varattu työ, ja että naisilla on oikeus päästä liikkumaan rauhassa.

Osa yrityksen palveluista on suunnattu erityisesti turisteille: kaikki kuskit osaavat useita kieliä ja voivat myös tarjota henkilökohtaisia kyytipalveluita Pariisissa vieraileville matkustajille. Autoja on tarjolla niin lyhyille matkoille kuin vaikkapa koko päivän kyytitarpeeseen.

Pariisin Women Drive -palvelu on varattavissa netin kautta.

Vastaavia, ainoastaan naisille suunnattuja taksipalveluita on tarjolla myös Australiassa, Lontoossa ja New Yorkissa.

Lähde: Travel & Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.