Pariisi on ihana kevätkaupunki!
Pariisi on ihana kevätkaupunki!
· Napsun toimitus

Pariisi on parhaimmillaan keväisin

Keväinen Pariisi kutsuu piknikille ja nauttimaan kaupungin kauniisti hoidetuista puistoista.

Pariisiin on tullut kevät kun töiden jälkeen kokoonnutaan Saint-Martinin kanaalin varrelle piknikille. Kuvioon kuuluu usein pullo roseviiniä, patonkia, oluita ja naposteltavaa. Toiset suosivat katukahviloita ja terasseja, joiden pöydät notkuvat pian juustoista ja cocktaileista. Keväinen Pariisi on kuitenkin paljon muutakin - vaikkakin viinin juonti ja juustojen syöminen ulkona kuulostaa ihanalta.

Touko-kesäkuussa aurinko laskee vasta myöhään illalla; iltapäivät ja alkuillat ovat sopivaa aikaa pitkille rauhallisille kävelyretkille Seinen rannalla. Ennen illallista voidaan nauttia aperitiivi auringosta nauttien ja maisemia ihaillen. Hyvän näköalan löytää esimerkiksi Le Perchoirin kattoterassilta.

Versaillesin palatsin upeat puutarhat heräävät keväisin loistoonsa.
Versaillesin palatsin upeat puutarhat heräävät keväisin loistoonsa.

Keväisin auringon tullessa myös kaupungin yli 100 puutarhaa heräävät talvihorroksestaan. Kaupunki tulvii ruusuja ja värikkäitä kukkia, suihkulähteitä ja huolellisesti hoidettuja ja trimmattuja pensaita.

Kaksi suosittua puutarhaa on päivämatkan päässä Pariisista: Versaillesin palatsin puutarhat ovat jo itsessään näkemisen arvoiset. Maalari Monet'n talo Givernyssa aukeaa aina maaliskuun lopussa ja kätkee sisälleen taiteilijaa innoittaneen japanilaisen puutarhan.

Aamulla liikkeelle lähtevät voivat nauttia aikaisista auringonnousuista, ja näin suunnata esimerkiksi Eiffel-tornia ihailemaan ennen suurten laumojen saapumista. Huipulle haluavat voivat ostaa vihdoinkin liput ennakkoon.

Notre-Damen katedraali
Notre-Damen katedraali

Aamukahvin voi nauttia kadulla katsellen kaupungin heräämistä, sillä lämpötila hemmottelee parhaimmillaan noin +20℃ tietämillä. Eiffel-tornilta voi matkata näppärästi esimerkiksi venetaksilla Notre-Damen katedraalille ja nauttia lounaan lähistöllä.

Pariisi juhlii saapuvaa kevättä lukuisilla tapahtumilla, joista ensimmäisenä on huhtikuussa pidettävä Paris Marathon. Toukokuun puolivälissä alkaa Ranskan avoin tennisturnaus (Tournoi de Roland-Garros) ja Saint-Germain Jazz -festivaali pidetään myös toukokuussa.

Myös useat museot ja taidegalleriat avaavat uusia sekä kiertäviä näyttelyitä kevään tullessa, ja vuosittainen European Night of Museums -tapahtuma pidetään toukokuun loppupuolella.

Lähde: CNN

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.